Başesgioğlu SSK'da yeni operasyon sinyali verdi

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'daki son yapılan operasyonla ortaya çıkan yolsuzlukların benzerlerinin diğer illerde de bulunduğunu ve bunların yakın zamanda ortaya çıkarılacağını söyledi. Başesgioglu, "Başka illerde de bu tür olaylar var. Bunlarla ilgili araştırma 2 aydır SSK müfettişleri tarafından sürdürülüyor" dedi. Başesgioğlu, dün bakanlıkta düzenlenen logo tasarımlarıyla ilgili basın toplantısına gelişinde gazetecilerin SSK'daki operasyona ilişkin sorularını yanıtladı. Usulsüz belgelerle SSK'dan kaynak aktarımı sağlayan organizasyonun, kurum müfettişleri ve emniyet yetkililerinin ortak çalışmaları sonucunda tespit edildiğini belirten Başesgioğlu, "Kurumun geriye dönük uğradığı zararlar son kuruşuna kadar tahsil edilecektir. Ayrıca, cezai yaptırımlar konusunda da mevcut yasalarımıza göre karşılığı ne ise cezalar uygulanacaktır? diye konuştu.

Ölmüşse aile fertlerinden alırız

Başesgioğlu, yolsuzluğa karışan kişilerin hayatta olmaması durumunda SSK'nın zararlarının aile fertlerinden dahi alınabileceğini ifade etti. Operasyonda paravan şirketlerin kurulduğunun, bu paravan şirketler üzerinden sahte sigortalılık bildirimi yapıldığının tespit edildiğini vurgulayan Başesgioğlu, şöyle devam etti: "Çalışmayan insanların çalışmış gösterilmesi söz konusudur. İş göremezlik ödeneği ve borcu yoktur belgelerinin alındığı tespit edilmiştir. Bazı emeklilik işlemlerinin yapıldığı ortadadır. Çalışılmayan sürenin çalışılmış gibi gösterilerek hizmet borçlanması yapıldığı ortaya çıkmıştır. Birçok yerde daha önce başlatılan çalışmalar devam ediyor. Aradan 10 yıl geçse de bu tür yolsuzlukları yakalayacak teknik altyapıya ve donanıma sahibiz."

Başesgioğlu, bu operasyonlarla ortaya çıkarılan usulsüz uygulamalarla hak sahibi olanların haklarının da ortadan kalkacağını belirtti.

Bakanlığa yeni logo

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açtığı yarışmada dereceye giren logolar da basına tanıtıldı. Düzenlenen yarışmada Seyit Mehmet Buçukoğlu'nun kırmızı ve beyaz renklerden oluşan ve Türk bayrağındaki ay-yıldıza gönderme yapan çark ve yıldızlı logosu birinciliği kazandı.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber