Pideye gizli zam yapıldı

Tüketici Hakları Derneği, yaptığı gıda istatistikleri karşılaştırmasına göre, İstanbul ve Ankara' da Ramazan pidelerine yüzde 16,6 gizli zam yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2014 18:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Pideye gizli zam yapıldı

Tüketici Hakları Derneği, TÜİK'in 2013 Yılı Haziran ayı ile 2014 yılı Haziran ayı arasındaki son bir yıllık gıda fiyat istatistiklerini karşılaştırdı. Yapılan karşılaştırmada, şu bilgilere yer verildi:

"Son bir yıllık sürede gıda maddelerindeki yıllık fiyat artış oranlarını yani gıda enflasyonunu hesapladık. Özellikle de son bir yılda, Haziran 2013 ile Haziran 2014 arasında asgari ücretli bir işçi ile ortalama maaş alan emekli bir işçinin gıdada satın alma güçlerinin nasıl ve ne kadar düştüğünü gördük. Ramazan ayına da yansıyan bu fiyat artışlarının dar gelirli ve yoksul tüketicileri nasıl mağdur ettiğini gözler önüne serdik."

İstanbul ve Ankara'daki Ramazan pidelerine yüzde 16,6 gizli zam yapıldığı belirtilen araştırmada, "Ankara ve İstanbul'da 150 kuruşa satılan 350 gramlık Ramazan pidelerinin ağırlığı 300 grama indirilerek zam yapılmadığı imajı verilse de 50 gram eksilen pide ağırlığını dikkate aldığımızda yapılan gizli zam oranının yüzde 16,6 olduğu görülecektir. Ramazan ayına yansıyan gıda fiyatlarındaki artışlarda Ramazan ayı istismarcıları ve stokçuları işbaşındadır. Ne yazık ki, fiyat fırsatçıları ve istismarcılarına karşı herhangi bir önlem alınmamaktadır. Kaybedenler ve mağdur edilenler hep küçük çiftçi ile dar gelirli ve yoksul tüketiciler olmaktadır" denildi.

ARZU TÜRKUÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber