Emniyet: Zarfı dağıtanın polis olduğu kesin değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET: ZARF DAĞITAN HENÜZ TESPİT EDİLMEDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ?Eryaman Operasyonu?nun ardından gazetecilere operasyonun içeriğiyle ilgili zarf dağıtılması olayını ?çok ciddi bir şekilde? incelediklerini belirterek, henüz bir tespitte bulunamadıklarını söyledi. Çalışkan, ?Bunu yapan polis olsun ya da olmasın gereken ceza verilecektir? dedi.

16.06.2006 12:47

Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile ilgili emniyet teşkilatının tüm önlemleri aldığını belirtti. Sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesi için okul çevrelerinde asayiş ve trafik tedbirlerinin yoğun olarak alınacağını vurgulayan Çalışkan, çocukları da sınav sonucuna ilişkin uyardı. Çalışkan, ?Hayat sadece ders ve sınav üzerine kurulmamıştır. Üniversite sınavı dahil, hiçbir sınav hayatın sonu ya da hayatın kendisi değildir? dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeler hakkında da bilgi veren Çalışkan, şu ana kadar 4 eşleştirme projesinin tamamlandığını, 6 eşleştirme projesi üzerinde de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

GAZETECİLERE ZARF DAĞITILMASI

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, bir gazetecinin, Eryaman operasyonuyla ilgili gazetecilere zarf dağıtılması olayıyla ilgili bugün bir gazetede haber yer aldığını belirterek, ?Polisin dağıttığı söyleniyor, ne diyorsunuz?? sorusu üzerine şunları söyledi:

?Bize ulaşan bir tespit yok. Arkadaşlarımız konuyu çok ciddi bir şekilde araştırıyor. Polis olduğuna dair elimizde bir tespit yok. Ancak, bir tespit olursa, polis olsun ya da olmasın söz konusu kişi hakkında gerekli ceza verilecektir. Böyle bir tespit olursa sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.?

"ASKERLER DE KONUYU İNCELİYOR"

Zarf dağıtılması konusunda kendilerine verilen bir görüntü bulunmadığını vurgulayan Çalışkan, bir başka soru üzerine de, ?Bildiğimiz kadarıyla askeri makamlar da konuyu inceliyor, soruşturuyor. Gerek görürlerse eğer ellerindeki bulguları bize iletebilirler? dedi.

Emniyet teşkilatının konunun aydınlanması için yoğun bir çalışma yaptığını tekrarlayan Çalışkan, ?Konuyu askeri makamlar da dahil tüm kurumlarla diyalog halinde, her türlü olasılığı değerlendirerek görüşüyoruz? diye konuştu.

?Gaziantep Emniyet Müdürü ve Manisa Emniyet Müdürü arasında gerginlik olduğuna dair? haberlerin yer aldığını hatırlatan bir başka gazetecinin sorusu üzerine de Çalışkan, konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve inceleme başlatıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber