Kafkas Üniversitesi'nde kepi olmayana mezuniyet töreni yok

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDE PAPAZ KEPİ DAYATMASI

Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) düzenlenen 14. Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne bazı öğrenciler kep ve üniforması olmadığı için tören alanına alınmadı

Öğrencilerden bazıları bunun üzerine izleyicilerin arasından platforma geçip arkadaşlarının kep ve üniformalarını giyinerek resim çekildi.

KAÜ kampus alanı kapalı spor salonunda düzenlenen törende, 525 öğretim elemanının görev yaptığı 12 bin öğrencinin öğrenim gördüğü 2005-2006 akademik yılında 5 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 5 meslek yüksekokulundan 26'sı ön lisans, 16'sı lisans, 27'si yüksek lisans ve 12'si doktora olmak üzere toplam 81 dalda bin 975 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Törende konuşan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, oluşan yeni dünya düzeninde geleceğe yönelik olarak olası ihtiyaçlara cevap verecek meslek adamları yetiştirmek üzere yeni bölümler açmaya devam ettiklerini söyledi. Rektör Prof. Kaya, ülkenin hizmetine genç, dinamik ve en son bilgilerle donatılmış, Atatürk idealizmiyle dopdolu, laik ve demokratik cumhuriyete gönülden inanmış gençler sunmanın yanı sıra yılmadan emin adımlarla gerçekleşmesi zor zannedilen Kafkas Üniversitesi'nin artık kök saldığı ve bir bölge üniversitesi konumuna geldiğini gördüklerini dile getirdi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden de yaptığı konuşmada, yıllar itibariyle öğrenci ve öğretim üyesi sayısındaki artış, bina altyapı ve diğer fiziki imkanlarda sağlanan önemli gelişme ve kaydedilen ilerlemelerin yanında bugüne kadar düzenlenen sempozyum, konferans ve öğretim üyelerinin yapmış olduğu bilimsel çalışmalarla üniversitenin bilim dünyasında önemli bir yer edinmesinin sağlandığını vurguladı. Vali Erden, üniversitenin, bilimsel olarak kurumsallaşma yolunda hızla yol alan Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda kendine güveni tam, ailesini, ülkesini, milletini ve insanlarını seven bilgi ile donanımlı araştırmacı aydın insanlar yetiştirerek, Kars'ın ve ülkenin geleceğini aydınlatmakta olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından öğrencilerin diplomaları ve hediyeleri Vali Mehmet Ufuk Erden, Rektör Prof. Dr. Necati Kaya, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ve diğer yetkililer tarafından verildi. Diploma töreninden sonra öğrenciler gruplar halinde kep fırlatarak bu mutlu günlerini ölümsüzleştirdi. Fakülte ve meslek yüksek okulu alanında dereceye girerek ilk üçü paylaşan 36 öğrenciden 17'sini erkekler oluştururken, 19'unda ise kızlar yer aldı. 14. akademik yılında ilk kez sayı üstünlüğüne ulaşan kız öğrenciler, bu başarılarını halaylar ve eğlencelerle kutladı.

Tören alanında bunlar yaşanırken, salon dışında ise öğrenciler ile yetkililer arasında kep tartışması yaşandı. Kep krizine ol açan törende mezun olmalarına rağmen kep ve üniformaları olmadığı için tören alanına alınmayan öğrenciler okul yönetimini suçlayarak, kendilerine kep verilmesi konusunda bir çalışmalarının olmadığından dert yandı. Yetkililer ise, öğrencilerin kep ve üniformaları kendi bütçeleriyle almaları gerektiğini, okulun böyle bir sorumluluğunun olmadığını bu nedenle de içeri almayacaklarını belirtti. Bazı öğrencilerin, "Ama içeride kepleri olmadığı halde giren birçok öğrenci bulunmakta. Platformdan atlayarak içeri girenler oldu" demeleri üzerine yetkililer ise, "Valla bizim yapacak bir şeyimiz yoktur. Polis değiliz ki bu şekilde girenleri dışarı atalım. İsterseniz siz de o şekilde girin. Ama biz içeri kepsiz almıyoruz" açıklamasını yaptı. Öğrenciler de bunun üzerine izleyiciler arasından geçerek, platformdan atladı ve tören alanına girdi. Öğrenciler ardından arkadaşlarının kep ve üniformalarıyla resim çekildi.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber