Emniyetten sürücülere tatil uyarıları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaz tatili boyunca trafik yoğunluğuna bağlı olarak kazaların arttığına dikkati çekerek, sürücüleri kurallara uymaları, aşırı sıcaklarda yola çıkmamaları, sık sık mola vermeleri konusunda uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, trafik kazalarına karşı vatandaşların son derece dikkatli olmasını istediler.

Yaz mevsimi süresince tarımsal faaliyetlerin arttığını, yurtdışından tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen vatandaşlar ile turist sayısında da büyük bir artış olduğunu kaydeden yetkililer, okulların tatile girmesi, öğrencilerin ailelerinin bulunduğu illere dönmesi, vatandaşların piknik yapmak amacıyla günübirlik mesire yerlerine gidiş-dönüş yapmaları, festival ve diğer kültürel etkinlikler nedeniyle başta şehirlerarası yollar olmak üzere trafiğin yoğunlaştığını hatırlattılar.

Yaz aylarında nem oranı ile aşırı sıcakların yüksek seviyelere ulaşmasının insan fizyolojisi ve psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan yetkililer, sürücülerin, gidecekleri yere bir an önce ulaşma isteği ile şerit ihlali, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama başta olmak üzere birçok kural ihlali yaptıklarını söylediler.

Yetkililer, kazaların en az seviyeye indirilebilmesi amacıyla, sürücülere şu uyarılarda bulundular:

- Sıcakların yoğunlaştığı 12.00-14.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın.

- Şehirlerarası yolculuklara çıkmak zorunda kalınıyorsa kısa aralıklarla (100 kilometrede bir) molalar verin, ellerinizi ve yüzünüzü yıkayın, bol sıvı alın.

- Rahat kıyafetler giyin, yolculuk esnasında emniyet kemerini mutlaka takın.

- Yola çıkmadan önce yeterince dinlenin.

- Yoğunluk taşımayan alternatif yolları ve güzergahları tercih edin. Gideceğiniz yol hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi toplayıp, yol güzergahı ve tahmini varış zamanını mutlaka yakınlarınıza bildirin.

- Gözlerinizin güneşten etkilenmesini önlemek için araç içi güneşlikleri uygun şekilde ayarlayın ve mümkünse ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu özellikte bir gözlük kullanın.

- Uzun mesafeli yolculuklara tek başınıza çıkmayın, direksiyon başında iken dikkatinizi dağıtacak diyaloglara girmeyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber