KESK'ten başbakan'a zam talepli mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR ERDOĞAN'DAN ZAM İSTEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen KESK üyeleri, enflasyonda ve döviz fiyatında yaşanan artışlar nedeniyle ek zam istedi.

Kızılay Postanesi önünde toplanan KESK üyesi bir grup, çeşitli sloganlar attılar.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı basın açıklamasında, son ekonomik gelişmelerin, IMF ile yapılan ekonomik programın halkın yararına olmadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Geçen yıl ki toplu görüşmelerde hükümetin öngörülen enflasyon oranlarını dikkate alarak kamu çalışanlarına 6'şar aylık dönemler halinde yüzde 2.5'ar zam önerdiğini anımsatan Tombul, bu teklifi kabul etmediklerini, ancak diğer konfederasyonların teklifin altına imza attıklarını ifade etti. Tombul, kamu çalışanlarının bugün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan hükümet kadar, hükümetin teklifini kabul eden konfederasyonların da sorumlu olduğunu kaydetti.

Tombul, yılbaşından bu yana gerçekleşen enflasyonun yüzde 5'i bulduğunu, yaşanan enflasyonun ise yüzde 20 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

''IMF güdümlü ekonomik programın iflas ettiğini'' savunan Tombul, ''Enflasyon ve devalüasyon karşısında alım gücümüz azalmıştır. Bu kayıplar giderilmelidir. Ek zam talebimiz haklıdır, meşrudur. Başbakandan bu talebimizin karşılanmasını istiyoruz'' dedi.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemal Yıldırım da son bir ayda kamu çalışanlarının maaşların 84 dolar azaldığını, hükümetin, çalışanlara yüzde 7 oranında ilave zam yapması gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Tombul, ek zam talebini içeren mektubu, Başbakan Erdoğan'a göndermesinin ardından konfederasyon üyeleri Kızılay Postanesi önünden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber