Başkan, memurlar işi yapmayınca oğlunu çağırdı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi olan oğlu Ahmet Turan Gürkan’ı, başında bulunduğu belediyeye naklen aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2014 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan, memurlar işi yapmayınca oğlunu çağırdı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi olan oğlu Ahmet Turan Gürkan'ı, başında bulunduğu belediyeye naklen aldı.

Gürkan, basın mensuplarının "Sayın başkan oğlunuz Ahmet Turan Gürkan'ı başkanı olduğunuz belediyede işe aldığınız doğru mudur? Doğru ise, gerekçeniz nedir?" şeklinde bir sorusuna ise şu şekilde cevap verdi.

"Oğlumuzun belediyede çalışması sorusuna gelince, doğru söylüyorsunuz. Oğlumu ben buraya geçici olarak, 5442 sayılı yasa (İl İdaresi Yasası) ile Valilik oluru ile aldım. Ben sizinle bir şey paylaşacağım. Hakikaten acı ve gerçek bir şey: Oğlumuzun Akçadağ Tarım İlçe Müdürlüğü'nde gezi tazminatı olan ve aylık da 500 lira zarar ederek bizim orada çalışan bir yapısı var. Şimdi özellikle bu Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili -ki bizde de 50'ye yakın mühendis arkadaş var ve nasıl algılarlarsa algılasınlar- onlara dedim ki 'Şurayla ilgili bir proje hazırlayın' ve bana proje gelmedi. Dedim ki 'özel sektörde satın alın' ve netice yine olmadı. Bir proje hazırlamayı beceremediler. Ve biz oğlumuza dedik ki 'Yavrum sen şunlara bir bak da, gece sabaha kadar yatma, şunları bir yap da... Ve neticede kolumu güçlendirmek, yani buraya daha iyi hizmet etmek anlamında geçici görevlendirme ile geldi. Yani bu takdire şayan bir hadisedir."

malatyahaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber