Gül: İsrail'i buradan ikaz ediyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2014 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül: İsrail'i buradan ikaz ediyorum

İsrail'e saldırıları durdurması için çağrı yapan Gül, ''İsrail'in bir kara operasyonuna hazırlandığını görüyoruz, buna tevessül etmemesini, böyle bir saldırıyı gerçekleştirmemesini de buradan ikaz ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Gül, şunları söyledi:

İsrail, Gazze şehri başta olmak üzere bütün dünyanın gözü önünde evleri yıkmakta, masum insanı öldürmekte. Bunu çok tehlikeli bir gelişme olarak görüyorum ve bu saldırıların bir an önce durması için çağrı yapıyorum.

Ayrıca İsrail'in bir kara operasyonuna hazırlandığını görüyoruz, buna tevessül etmemesini, böyle bir saldırıyı gerçekleştirmemesini de buradan ikaz ediyorum. Bunun çok tehlikeli gelişmeler oluşturacağını, nefret tohumları ekeceğini hatırlatmak istiyorum.

Başta BM olmak üzere, bölgedeki bütün ülkeleri de çok yakın bir işbirliği ve istişareye davet ediyorum.

Bu yaşananlar bütün insanların gözü önünde olmakta, bu tırmanış bölgemizde kaosları ortaya çıkarması muhtemeldir.

SONU ALINMAZ KAOSA GEBE

Her şeyden önce bu saldırıların durması gerekir. Bu saldırılar sonu alınmaz bir kaosa gebedir. Bu saldırıları durdumalı ve asla bir kara operasyonuna girmemek gerekir.

Tabi ki bizim vizyonumuz iki devletin yanyana yaşayacağı bir barış sürecinin başlamasıdır. Bu çabalara önem verilseydi mesefa kat edilebilirdi.

Bugün konuşulacak şey, bu facianın bu katliamların ve acımasızca öldürmelerini durdurmasıdır.

TÜRKİYE'NİN HAMLESİ OLACAK MI?

Gül, ''Türkiye'nin bir hamlesi olacak mı?'' sorusuna da ''Bizim ikili ilişkilerimiz en düşük seviyededir. Yapılacak şey uluslararası camianın bu tırmanışı durdurması konusunda İsrail'e müdahil olmasıdır'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber