Üniversitelerde, dekanlık veya bölüm başkanlığı seçimle olacağından dolayı, profesörlük kadroları bile artık nadiren yayınlanmaya başlandı

Haber Giriş : 30 Ocak 2004 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde, dekanlık veya bölüm başkanlığı seçimle olacağından dolayı, profesörlük kadroları ile artık nadiren yayınlanmaya başlandı

YÖK yasası tartışılmaya başlandığından beri Üniversitelerde mağdurlar daha da mağdur olmuştur.

İşin içinde seçim olduğu için mevcut yönetim kendi taraflarını hiç bir kriter aramadan yardımcı doçent yapmışlardır. Daha sonra bunu gören hükümet yardımcı doçent atamalarını başbakanlık iznine bağlamıştır. Bağlamamış olsa bu tür atamalar devam edecekti. Hakedenler yine atanamayacaktı.

Ama şimdi YÖK ün yasasında doçentler için 3 yıl yardımcı doçent olma zorunluluğu var. Bu zamana kadar biz bu kadroyu haketmiştik, ama yukarda belirtiğim sebeplerden bu kadro bize verilmedi. Bizim suçumuz ne?

Biz şu anda doçenlik kriterlerini sağlarken kendi üniversitemiz bize yardımcı doçenlik kardosu vermiyorsa biz ne yapalım?

Çapsız insanlar sırf politik sebeplerle kadro alıp yarın onlar doçenliğe başvuracaklar (kriterleri de sağlayamacaklar ama) biz bekleyeceğiz.

Biz diyoruz ki Üniversitelerde yardımcı doçenlik olsun, doçenlik olsun ve profösörlük olsun hakedipte kadrosu verilmeyenlere acil kadro verilmesi gerekir.

Çünkü dekanlık ve bölüm başkanlığı seçimle olacak diye şimdi aday olmasınlar diye profösör kadrolarıda verilmemeye başlandı.

Adil Çalışkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber