17/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.00'da, İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen '1. Uluslararası Eminönü Sempozyumu'na, saat 13.00'te Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek olan AK Parti İstanbul İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'ne katılacak. Erdoğan, saat 19.00'da da Bağcılar Belediye Stadyumu'nda gerçekleştirilecek olan, Bağcılar Belediyesi Okuma-Yazma Seferberliği Mezuniyet Töreni'ne iştirak edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 13.30'da, '2006 Uluslararası Çöller ve Çölleşme Yılı' etkinliklerine katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 16.30'da Valilik Kabul Salonu'nda, Vahit Kiler ile 'e-kayıt programı' konulu protokol imzalayacak. Saat 18.00'de, İstanbul Gösteri ve Kültür Merkezi'nde (Eski Myshowland) gerçekleşecek olan 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın finaline katılacak olan Çelik, saat 19.00'da da Bağcılar Belediye Stadyumu'nda gerçekleştirilecek Bağcılar Belediyesi Okuma-Yazma Seferberliği Mezuniyet Töreni'ne iştirak edecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'de THY Genel Müdürlük VIP Salonu'nda, THY'ye 'ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' verilmesi törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları, saat 13.00'te 'Başörtüsü ve katsayı adaletsizliği' konulu basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Bakan eşleri, Ankara'da saat 12.00'de, Ordu İli Kültür ve Kadın Kolları'nın düzenleyeceği çaya katılacak.
- Altındağ Belediyesi tarafından, saat 18.00'de, '15 Dev Yatırım Projesi Temel Atma Töreni' gerçekleştirilecek.
- Etimesgut Belediyesi, saat 16.30'da bin aileye giyim yardımı yapacak.
- Çankaya Belediyesi, saat 11.00'de 'Dayanışma Pikniği' düzenleyecek.
- TED Ankara Koleji tarafından, saat 15.00'te yıl sonu panayırı düzenlenecek.
- Dünya Mülteciler Günü etkinlikleri kapsamında, Ankara'da saat 11.30'da, Sığınma Ormanı'na fidan dikme etkinliği düzenlenecek.
- Toplumsal Etik Derneği tarafından, Ankara'da saat 15.00'te, 'Cumhuriyet Gazetesi Nasıl Okunur? Neden Okunmaz?' konulu bir söyleşi düzenlenecek.
- Ankara'da Gloria Jean's mağazasının açılışı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
- Opera Geceleri'nin ilk konseri, Ankara'da saat 19.00'da verilecek.
- Ankara Lösemili Çocuklar Okulu 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı karne töreni, saat 13.00'te düzenlenecek.
- Ankara Galeri Ekin Copy Center'ın açılışı, saat 12.00'de yapılacak.
- Bağımsız Eğitimciler Sendikası, Ankara'da saat 11.30'da, 'Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi' ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Ankara'da saat 10.30'da, 2005-2006 yılı eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.
- Nükleer Karşıtı Platform, Ankara'da saat 13.00'te, Eşgüdüm Toplantısı düzenleyecek.
- TAYAD'lı aileler, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 14.00'te, Karikatürist Cafer Zorlu'nun Yerebatan Sarnıcı'ndaki karikatür sergisinin açılışını yapacak. Güler, saat 16.30'da da Vahit Kiler ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik arasında, Valilik Kabül Salonu'nda düzenlenecek protokol imza törenine katılacak.
- 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın finali, ünlü isimlerin katılımıyla, saat 10.30'da İstanbul Gösteri ve Kültür Merkezi'nde (Eski Myshowland) başlayacak.
- MASKO Mobilya Kenti Yaz Festivali kapsamında, saat 20.00'de MASKO Mobilya Kenti ana giriş kapısında Seda Sayan konseri düzenlenecek.
- Barbaros Uzunöner'in, "Vekilim Beni Tanıdınız mı" adlı kitabının tanıtımı, milletvekillerinin de katılımıyla, saat 15.30'da Halaskargazi Caddesi'ndeki Osmanbey Kermes Dünyası'nda gerçekleşecek.
- Biofarma İlaç tarafından yayınlanan "Osmanlılar'da Sağlık" adlı kitabın tanıtımı amacıyla, saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda bir tören düzenlenecek.
- Japonya Afete Hazırlık Dairesi Müdürü Nishikawa, saat 10.00'da CRR Konser Salonu'nda, "Japonya Afet Yönetim Sistemi" konulu bir konferans verecek.
- "Kadınların Eren Keskin'le Dayanışma Ağı", saat 11.00'de İHD'de, "Kadın ve İnsan Hakları İçin Eren Keskin'le Dayanışmaya" adlı kampanyanın sonuçları hakkında bir basın toplantısı yapacak.
- HÖC'lüler, 1984 Ölüm Orucu'nda ölen arkadaşlarını anmak için, saat 15.00'te Silivrikapı Durağı'nda toplanarak Silivrikapı Mezarlığı'na yürüyecek ve burada bir anma töreni düzenleyecek.
- Sanatçı İsmail YK, Bayrampaşa Şehir Parkı'nda saat 20.30'da düzenlenecek Bayrampaşa Belediyesi Sünnet Şöleni'nde bir konser verecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
Rusya'da ordu karşıtı protesto
- Ruslar, ordunun yoğun baskısına karşı gösteri düzenliyor.

Slovakya'da parlamento seçimi
- Başbakan Mikulas Dzurinda'nın seçimi kaybetmesi beklenirken, muhalefet lideri Smer'in yeni hükümetin başına geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Almanya'nın Sovyet operasyonun yıldönümü
- 1953 yılındaki operasyonun yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlenecek.

CICA start alıyor
- Asya İşbirliği ve Güvenlik Arttırıcı Önlemler Zirvesi (CICA), Kazakistan'ın başkenti Almatı'da başlıyor.

Filistin'de gruplar arasındaki gerginliğe çareler aranıyor
- Filistinli gruplar, aralarındaki sorunlara ortak çözüm bulmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Afganistan'da operasyon
- Afganistan ve buradaki Koalisyon Güçleri'nin Taliban ve diğer terör gruplarına karşı ortak operas leri'nin ilk konseri, Ankara'da saat 19.00'da verilecek.
- Ankara Lyonları devam ediyor.

2006 Dünya Kupası
- 2006 Dünya Kupası'nda, D Grubu'nda Frankfurt'ta Portekiz-İran, E Grubu'nda Kaiserslautern'de İtalya-ABD, Köln'de de Çek Cumhuriyeti-Gana karşılaşmaları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber