Başbakan sicil affının bir an önce çıkarılması için talimat verdi

Haber Giriş : 17 Haziran 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 bin kişiyi ilgilendiren sicil affında kördüğümünü Başbakan çözüyor. Erdoğan, yılan hikayesine dönen sicil affının bir an önce çıkarılması için talimat verdi. AK Parti, affı CHP'yle uzlaşarak çıkarmak istiyor

Başbakan Erdoğan, Meclis gündeminde bulunan disiplin cezalarına af getiren kanunun çıkartılması için talimatını verdi. Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda Meclis'in tatile 7 Temmuz'da bir hafta geç girmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, belirlenen kanunların yetiştirilmesi için Meclis'in haftanın 6 günü çalıştırılması kararı alındı. Başbakan Erdoğan, 23 bin memurun beklediği memur disiplin affına yönelik kanunun da Meclis tatile girmeden önce çıkartılması talimatını verdi. AK Parti, memur disiplin affının çıkartılması için CHP'den destek isteyecek. Memur disiplin affının Meclis'te kabul edilebilmesi için nitelikli çoğunluk olan 330 oyun bulunması gerekiyor.

VETO GELMESİN ÖNLEMİ

Memur disiplin affının Meclis'te kabul edilse bile Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesi endişesi de yaşanıyor. Disiplin affının Sezer'den dönmemesi için kanundaki ifadelerin yeniden gözden geçirileceği ve Anayasa'ya aykırılık bulunmaması yönünde değişiklikler yapılması planlanıyor. Memur disiplin affını öngören tasarı AK Parti ile CHP'nin uzlaşması halinde Meclis gündemin ilk sırasına hemen alınabilecek. Tasarının gündemin ilk sırasına alınması halinde Salı günü Meclis'ten geçirilmesi mümkün olacak.

CHP DE DESTEK VERİYOR

Memur disiplin affının çıkartılmasına CHP de destek veriyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un geçen hafta verdiği önergeyle memur disiplin affının gündemin ön sırasına alınarak görüşülmesi istendi. CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan da hükümetin memurlara bu konuda söz verdiğini belirterek tasarının öncelikle görüşülmesi gerektiğini savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, disiplin affını çıkartmak istediklerini belirterek, "Biz bu kanunu gündeme aldığımız zaman CHP'nin engellemeleri nedeniyle görüşmeye başlayamadık. CHP geçen hafta gündeme alınmasını istedi. Ancak AK Partili çok sayıda milletvekili yurtdışı veya yurtiçinde görevde olduğu için bu kanunun gündeme alınmasını istemedik. Meclis tatile girmeden önce affı gündeme alacağız" diye konuştu

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber