Ve asker, suyu okula getirdi

Haber Giriş : 18 Haziran 2006 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ın "Camide su akıyorsa, okulda da akmalı" dediği Çıldır İlçesi'ne bağlı Akçakale Köyü İlköğretim Okulu'nun eksikliklerini gidermek için İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Çıldır Gölü kenarındaki Akçakale Köyü İlköğretim Okulu'nda 6 Haziran günü incelemelerde bulunan Yıldırım, camide suların aktığını, ancak 30 metre ilerisindeki okulda suların akmadığı öğrenip buna tepki göstermişti.

Yıldırım, Muhtar Memili Çimşit'e "Caminin tuvaleti var, kapısı var, suyu da akıyor. Niçin okulun suyunu ve kapısını yaptırmadın? Camide su akıyorsa, okulda da akmalı" diyerek uyarıda bulunmuştu. İl Jandarma Komutanlığı, Akçakale İlköğretim Okulu'ndaki eksiklikleri gidermek için harekete geçti. Öncelikle içme suyu sorununu halleden Mehmetçikler, okul tuvaletlerine su getirdi. Çürük ve kırık kapıların yerine, iki yıldır okul bahçesinde bekletilen demir kapılar takılırken, bahçedeki Atatürk Büstü ile bayrak direği de boyandı. İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ay, okulun onarımdan geçirildiğini ve tüm sorunların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Albayın eşinden öğrencilere yardım

İL Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ay'ın eşi Hilal Ay'ın, subay ve astsubay eşleri arasında başlattığı, mutfak masraflarından tasarruf kampanyası sonucu öğrencilere çanta, önlük, kırtasiye malzemesi alındı. Akçakale Köyü İlköğretim Okulu Mehmetçik tarafından tümüyle elden geçirilirken, öğrencilere subay ve astsubay eşleri tarafından giyecek ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber