Aile Bakanlığı'nda 'şiddet gören kadın' verisi çıkmadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de son 10 yılda erkek şiddeti nedeniyle kaç kadının yaşamını yitirdiği ve kaç kadının erkek şiddetine maruz kaldığına ilişkin soru önergesine, “Vakalar konusunda güncel veriler Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı üzerinde toplanmaktadır” yanıtını verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2014 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı'nda 'şiddet gören kadın' verisi çıkmadı

MERİÇ TAFOLAR

Önerge verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, önergesinde, "Ülkemizde son 10 yılda erkek şiddetinden dolayı, aile içinde veya aile dışında kaç kadın yaşamını yitirmiştir? Kaç kadın şiddete maruz kalmıştır? Erkek şiddetinden dolayı yaşamını yitiren kadınların herhangi bir koruma talebi olmuş mudur? Erkek şiddetinden dolayı yaşamını yitiren kadınların kaç tanesinin koruması vardı?" diye sordu.

İslam, bu sorulara, "Şiddet ve şiddet sonucu ölüm ve yaralanma vakaları konusundaki güncel veriler esas olarak Adalet Bakanlığı UYAP sistemi, İçişleri Bakanlığı POL-NET ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın veri sistemi üzerinde toplanmaktadır" yanıtını vermekle yetindi.

İslam, bir soru üzerine, "Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda kalmakta iken, şiddete maruz kalan ya da şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadın bulunmamaktadır" yanıtını verdi. İslam, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması bir devlet politikası haline gelmiş olup, özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları, şiddete sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde kararlılıkla sürdürülmektedir.

'Tedbir kararı alma'

Korunan kişi ile şiddet uygulayan ve uygulama ihtimali bulunan kişi hakkında alınabilecek koruyucu ve önleyici tedbirler ayrıntıları ile düzenlenmiş; aile mahkemesi hakimi dışında mülki amir ve kolluk amirine de kanunda belirtilen hükümler çerçevesinde tedbir kararı alma yetkisi tanınmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber