Sistemden çıkan 183 nema sahibine umut ışığı..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2006 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, geçtiğimiz Perşembe günü kabul edilen yasa tasarısı, daha önce sistemden çıktıkları için devlet/işveren katkı payı ile nemalarını alamayan 183 bin kişiye umut ışığı oldu.

Tasarının Genel Kurul'dan da aynı şekilde geçip yasalaşması durumunda, bu payların ödenmesinin önü açılacak.

Ancak, sistemden çıktıkları için devlet/işveren katkı payı ile nemalarını alamayan bu kişilerin, paralarını alabilmeleri için açtıkları davaları geri çekmeleri şartı aranacak.

DAVALAR BİTECEK

Geçmiş dönemde, kendi istekleri ile Çalışanları Tasarruf Teşvik sisteminden çıkan hak sahiplerine kanunun öngördüğü tutarlar yani, sadece kendi paraları ödenerek sistemle ilişikleri kesilmişti.

Bu nedenle de ''Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabının Tasfiyesi ve Bu Hesaptan Yapılacak Ödemelere Dair Kanun'' düzenlenirken, bu kapsamda olanlar hak sahibi olarak görülmediğinden düzenleme dışında tutulmuştu.

Sadece şahıs katkılarını alarak sistemden ayrılan tasarruf sahipleri tarafından, sistemde kalmış olan devlet/işveren katkı payı ile nemaların ödenmesi konusunda Hazine aleyhine bugüne kadar 4 bin 500 dava açılırken, bunu yeni davaların izlemesi bekleniyordu.

Söz konusu düzenleme ile bunların bitirilmesi ve yargının iş yükünün azaltılmasının da hedeflendiği belirtiliyor.

ÖDEMELER 40-50 MİLYON YTL'Yİ BULABİLİR

Dava açan hak sahiplerinin kazandıkları davalarda 50-500 YTL arasında değişen rakamlarda para almaya hak kazandıklarına işaret ediliyor.

Bu kapsamda 183 bin kişiye ödenecek rakam net olarak bilinmezken, yetkililer ödemelerin toplamının 40-50 milyon YTL'yi bulabileceğine işaret ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber