Meclis'te memur disiplin affı haftası

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce iki kez Meclis'e gelen ancak, çeşitli nedenlerle askıya alınan memur disiplin affı, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine bu hafta 3'ncü kez genel kurula gelecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Grubu'nun yeniden gündemine aldığı, memurlara disiplin affı getiren düzenleme bu hafta TBMM'de görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, tatile az bir zaman kala çalışmalarına hız verdi. Bu haftayı da yoğun bir gündemle geçirecek genel kurulda ilk olarak, geçen hafta görüşmelerine başlanan LPG istasyonlarına ilişkin kanun teklifi ele alınacak. Ardında da genel kurulda Türkiye Yatırım Destek Ajansı kurulmasına ilişkin tasarı görüşülecek. Genel kurul, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün, sağlık personeli ihtiyacının karşılanabilmesi için tutulu kadroların serbest bırakılmasını öngören kanun teklifini de ele alacak. Karayolları trafik kanununda AB uyumunu sağlayan tasarı görülüşecek.

MEMUR AFFI TEMEL KANUN

TBMM'nin gündeminde olmasına karşın görüşmeleri daha önce iki kez ertelenen memura disiplin affı getiren düzenleme de bu hafta genel kurulda ele alınacak. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu hafta gündeme getirilmesi düşünülen düzenleme, devlete karşı suçlar ile zimmet, rüşvet, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suçların dışındaki disiplin suçları nedeniyle ceza alan mamurların affını öngörüyor. Genel Kurul'da, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini öngören teklifin de ele alınması bekleniyor. AK Parti, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı kurulması, memura disiplin affı, karayolları trafik kanununda değişiklik ve AOÇ ile ilgili düzenlemeleri temel kanun olarak getirecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber