Oto zammı, ürkütmeden sindire sindire yapılacak

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurdaki artışın fiyatlara hemen yansıtılmayacağım söyleyen Ford Genel Müdür Yardımcısı Özüner, "Tüketicinin alışmasını bekliyoruz. Zam % 15'i bulacak" dedi

Otomotiv sektörü döviz kurlarında yaşanan büyük dalgalanmayı anında fiyatlara yansıtmamaya kararlı. Satışların daralmasından tedirgin olan şirketler, zamları yavaş yavaş yapacak. Büronun son 1 ayda yaklaşık yüzde 20 değer kazanması nedeniyle fiyatlarını ay başında 3 ila 7 arasında yükselten otomotiv şirketleri, şimdi beklemeye geçti.

Ford Otosan'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, fiyat artışlarının büyük bir kısmının otomobillere 2-3 ay içinde yansıtılacağını söyledi. Döviz kurlarında düşüş öngörmediklerini belirten Özüner, şirketlerin kâr marjlarının bu farkı karşılamaya yetmeyeceğini kaydetti.

Özüner, şöyle devam etti: "Bu yüzden her ay düzenli olarak fiyattan yeniden düzenleyeceğiz. En azından kur farkınının tamamı olmasa bile yüzde 15'ini fiyatlara yansıtmak gerekecek Ancak, farkı bir anda yansıtmak yerine tüketicinin buna alışmasını bekliyoruz. İki yılı aşan bir süredir hiç zam yapılmıyor hatta fiyatlar aşağı iniyordu. Buna alışmışken şimdi fiyat artışına uyum sağlamak kolay değil."

Açıklanan fiyatla aynı

Ford bu strateji doğrultusunda yeni modeli S-MAX'ın kurdaki artıştan etkilenmesine izin vermedi. Araç iki ay önce İtalya'daki dünya tanıtımında açıklanan fiyatın da alanda pazara sunuldu. Özüner, "Ford bugün binek otomobilde ciddi yere geldi. Açıklanan rakamı değiştirmek Ford'a yakışmaz dedik ve S-MAX'ı iki ay önce açıklanan 65 bin 500 YTL'nin de altında 64 bin 900 bin YTL'ye satışa çıkardık" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber