İçişleri tarafından hazırlanan tasarıda, ehliyetlerden araç kullanma yetkisine kadar bir çok değişiklik içeriyor.

Haber Giriş : 31 Ocak 2004 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri tarafından hazırlanan tasarıda, ehliyetlerden araç kullanma yetkisine kadar bir çok değişiklik içeriyor.

İçişleri Bakanlığı, 2004 yılı içinde sürücü ehliyetlerini değiştirmek için harekete geçti. Ehliyetler yaşa göre, 3 yıldan 10 yıla kadar değişen aralıklarla yenilenecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve trafikle ilgili yeni düzenlemeleri içeren tasarıya son şekli verildi. Tasarı, ehliyetlerden araç kullanma yetkisine kadar bir çok değişiklik içeriyor.

STAJYER SÜRÜCÜ DÖNEMİ
Tasarıyla, stajyer sürücü kavramı mevzuata giriyor. Sürücü belgesi almaya hak kazananlara hemen ehliyet vermek yerine stajyer sürücü belgesi düzenlenecek. Bu belge iki yıl geçerli olacak. Stajyer sürücü bu süre içinde iki kez kırmızı ışık ihlali, 2 kez hız sınırı ihlali yaparsa ya da alkollü araç kullanıp 60 ceza puanını doldurursa belgesi iptal edilecek.
Bu kişiler yeniden sürücü belgesi alabilmeleri ancak yeni bir sürücü kursu programında başarılı olması ve psikiyatrik kontrolden geçmeleriyle mümkün olabilecek.

EHLİYET YENİLENECEK
Tasarıyla, her sınıftan sürücü belgeleri sahiplerinin yaşına göre değiştirilecek. Buna göre sürücü belgeleri 50 yaşına kadar 10 yılda bir, 50 yaştan 65 yaşına kadar 5 yılda bir, 65 yaştan sonra 3 yılda bir, tek gözü görmeyenler için 2 yılda bir yenilenecek.

RÜŞVETLE MÜCADELE
İçişleri Bakanlığı, 2004 yılı boyunca sürücüler ve vatandaşlar için çeşitli kampanyalar da düzenleyecek. Bakanlık ayrıca 2004 yılını ?trafikte rüşvetle mücadele yılı? da ilan etti. Bu yıldan başlayarak rüşvetin önüne geçmek amacıyla çok sıkı tedbirler yürürlüğe konulacak.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber