Memurlar hakim ve savcı zammını protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) bağlı adliye çalışanları, hakim ve savcılara ek tazminat hakkı düzenleyen yasa kapsamına kendilerinin alınmamalarını protesto etti.

Memurlar, öğle saatlerinde adliyede oturma eylemi yaptı. BES'e bağlı adliye çalışanları, Meclis Alt Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısında hakim ve savcılara ek tazminat verilmesine ilişkin düzenleme yapılırken, kendilerinin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi. Adliye önünde toplanarak oturma eylemi yapan grup adına basın açıklamasını BES Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemal Yıldırım yaptı. Yasa tasarısının Meclis Alt Komisyonu'nda görüşüldüğünü hatırlatan Yıldırım, bunun kendileri için bir fırsat olduğunu ve kendilerinin de yasa kapsamına alınmalarını istedi.

Yargı çalışanlarının görmezden gelinerek, mahkemelerden adalet sağlanamayacağını savunan Yıldırım, "500-600 YTL maaşla kölelik şartlarında, iş güvencesi olmayan, havasız ve sağlıksız koşullarda çalışan yargı emekçilerine hesap verilecek" dedi.

Eylemde, 'Adalet yoksa, duruşma da yok', 'Onurlu yargı çalışanları hesap soruyor', 'Yargıda adalet istiyoruz' dövizleri taşıyan ve sloganları atan adliye çalışanları, taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda adil tatili önce çekeceklerini ve çalışmayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber