56 belediye başkanıyla ilgili iddianame kabul edildi

Haber Giriş : 19 Haziran 2006 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Rasmussen'e yazdıkları mektup nedeniyle haklarında 10'ar yıl hapis istemiyle dava açılan DTP'li 56 belediye başkanıyla ilgili iddianame kabul edildi. Aralarında Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu sanıklar terör suçundan yargı önüne çıkacak.

Danimarka başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup yazarak, ?Roj TV'yi kapatmayın' dedikleri için haklarında TCK'nın 314/2-3, 220/7 maddeleri uyarınca 10'ar yıl hapis istemiyle dava açılan DTP'li 56 belediye başkanıyla ilgili iddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından kabul edildi. Mahkeme, iddianamenin usule uygun şekilde düzenlendiğini, bu nedenle yargılamanın sanıkların suçlandığı ilgili sevk maddeleri uyarınca yapılmasında hukuka aykırı bir durum söz konusu olmadığı gerekçesiyle iddianamenin kabulunü oy birliğiyle karar verdi. 2006/205 esas numarasıyla 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne kaydedilen belediye başkanlarıyla ilgili duruşma iddianamenin bütün sanıklara tebliğ edilmesinden sonra yapılacak.

Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da aralarında bulunduğu 56 belediye başkanı, ?Yasadışı PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'le suçlanıyor. İddianamede, Roj TV'nin PKK'yla bağlantısının tespit edilmesi üzerine Türkiye'nin adı geçen TV kanalının kapatılması için Danimarka hükümeti nezdinde girişimlerde bulunduğu, bunun üzerine sanık belediye başkanlarının da Türkiye'nin girişimine karşı adı geçen kanalın kapatılmaması için Aralık 2005'te Rasmussen'e mektup yazdıkları belirtiliyor. İddianamede, belediye başkanlarının mektuptaki talepleriyle asıl amaçlarının PKK'nın propagandasını yapan TV kanalının kapatılmaması ve örgütün propaganda aracından mahrum kalmasını engelemeye yönelik olduğu, bu girişimleriyle PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım ettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber