Kaymakam Ayvaz'dan tuhaf konuşma

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler Kaymakamı, "Üniversiteye gittiğiniz zaman 'Gelin vatanı kurtaralım' diyenler dahili bedhahlardır" dedi

Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 14 milyon öğrenci, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle dün karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

İstanbul'da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci'nin de katıldığı törende Bahçelievler Kaymakamı Turan Ayvaz yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende, Türklerin şanlı bir tarihi olduğunu belirten Ayvaz, öğrencilere şöyle seslendi:

Tarihe sövmek moda oldu

"Fakat zamanımızda tarihimize, ecdadımıza sövmek maalesef moda oldu. Tarihini sevmeyen millet adam olmaz. Şimdi sizler öğrencisiniz. Babanız sizlere bilgisayarlar, laptop'lar alıyor, boynuna atılıyor 'babacım' diyorsunuz. Fakat komşuları didikleyip onu borç altına sokunca, babaya 'tu kaka' diyorsunuz. Bu bizlere yakışmaz.

Üniversitelere gittiğiniz zaman sizlere 'gelin hep beraber bu memleketi kurtaracağız' diyen olursa bilin ki bu Atatürk'ün bahsettiği dahili bedhahlardandır (hain). Ülkemiz işgal altında değil ki nerden, kimden kurtaracağız? Demokrasi alanında küçük bir eksiklik varsa o da hep beraber yerine getirilecek; hepsi bu kadar. Sizlere elinize bomba vermeye çalışan, silah vermeye çalışan gerçek teröristler, vatan hainleri onlardır. Onlara çok dikkat etmeniz lazımdır."

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de velilerden, başarılı çocuklarla gurur duyarken, başarısız çocukları bir tarafa itmemelerini istedi. Balıbey, "Başarısız, karnesinde kırık olan çocuklarımızı damlara, köprülere çıkarmayalım" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber