Kamu bankalarındaki fazla personelin nakledilmesi uygulamasında, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz reddedildi.

Haber Giriş : 01 Şubat 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu bankalarındaki fazla personelin nakledilmesi uygulamasında, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz reddedildi.

Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yeniden yapılandırılması sırasında, ihtiyaç fazlası personel (İFP) olarak ayrılan 14 bin çalışanın bir kısmının Danıştay'da açtığı davada, ikinci raund da çalışanlar lehine sonuçlandı. Danıştay 5. Daire'nin çalışanların yaptığı başvuruyla yürütmeyi durdurma kararı almasından sonra, Ziraat Bankası'nın Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'na yaptığı itiraz başvurusu da reddedildi.

Banka Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) Başkanı Ayhan Çivi, İFP olarak ayrılan çalışanların bankalarına dönmek için verdiği dilekçelerin sayısının 7 bini bulduğunu belirtti.

Kamu bankalarının yeniden yapılandırılması sırasında sözleşmeli statüye geçmeyen personelin Devlet Personel Dairesi'ne gönderilmesini öngören uygulama Danıştay'dan döndü.

2003 yılı Aralık ayında, Danıştay 5. Daire'nin, 'İFP'ye ayrılan personelin başka kurumlara gönderilmesi uygulaması hakkındaki davada, "yetki yanlış kişi tarafından kullanıldı" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu da Ziraat Bankası'nın itirazını geri çevirdi.

Danıştay'ın kararına henüz banka yönetimlerinden bir yanıt gelmediğini belirten BÇS Başkanı Ayhan Çivi, "Sanırım kararın yazılmasını bekliyorlar" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber