Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in bayram sonrasında istifa edebileceği konuşulmaya başlandı.

Haber Giriş : 01 Şubat 2004 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in bayram sonrasında istifa edebileceği konuşulmaya başlandı.

CHP'nin mutlaka görevden alınmasını istediği Ömer Dinçer'in istifa edebileceği konusundaki ilk işaretler, Başbakan Erdoğan ABD'ye gitmeden önce yapılan son MGK toplantısının ardından yaşandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümeti CHP'nin büyük tepkisine karşın sonuna kadar Dinçer'in arkasında durma kararı aldı. Ancak Erdoğan'ın ABD gezisi öncesinde yapılan son MGK toplantısı durumu değiştirdi.

Hükümette Dinçer'le ilgili tutum değişikliği MGK'da yapması planlanan sunumun iptal edilmesiyle ortaya çıktı. CHP'nin Dinçer nedeniyle yükselttiği muhalefete rağmen, geri adım atmak istemeyen AKP hükümeti, MGK toplantısıyla birlikte bu muhalefetin devletin başka kurumlarını da içine alması üzerine tutum değişikliği arayışına girdi. Askerlerle birlikte Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de Başbakanlık Müsteşarına olumlu bakmadıklarına ilişkin iddialar AKP'de rahatsızlık yarattı. MGK toplantısının ardından ?Kendisinden ve mensuplarından kaynaklanan hiçbir gerginliğe sıcak bakmayan? AKP hükümeti, Dinçer'in görevinden ayrılmasını gündemine aldı.

AKP kulislerinde Bayramın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD'den dönüşüyle birlikte Dinçer'in Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan ayrılma sürecinin başlayacağı konuşulmaya başlandı. Buna göre Dinçer, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye dönüşte yapacağı son bir değerlendirmenin ardından görevinden istifa ederek, devletin zirvesinde kendi ismi etrafında yaratılan krize son verecek.
AKP'de Dinçer'in bu şekilde görevinden ayrılacağına ilişkin bilgiler de, ?Yazık oldu Ömer Hoca'ya?, ?Kamuya gelen en önemli ve liyakatli bir isim bu şekildeki çok talihsiz bir olaya kurban gitti? ?Türkiye'nin bu kadar iyi yetişmiş bir uzmandan yararlanamaması çok üzücü? şeklindeki ifadelerle dile getirilmeye başlandı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber