2 polis, soruşturmayı başlatan kadına para vermiş

Paralel medyanın büyük bir iştahla savunduğu sözde Selam örgütü kumpası ile ilgili skandal bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 polis, soruşturmayı başlatan kadına para vermiş

Selam örgütü komplosunu kurgulayan paralel polislerin kod isim kullandıkları, ifadesine eklemeler yapıldığı kaydeden kilit tanığa da para verildiği ortaya çıktı. Adliye nezaretinde dayak yedim diyen Gafur Ataç ile "Bayrağı indirmediğimiz için gözaltına alındık" şeklinde konuşan Erkan Ünal'ın, 3 yıl boyunca Mehmet ve Tarık ismini kullanarak dosyanın kilit ismi Kamile Yazıcı'yla görüştüğü, geçimini sağlamak için kozmetik ürünleri satan ve maddi sıkıntı çeken Yazıcı'dan 10 bin lira karşılığında ürün aldıkları, ayrıca hiçbir karşılığı olmadan Yazıcı'ya nakit bin 500 lirada para verdikleri ifade edildi. Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ında arasında olduğu önemli kişilere ilişkin suçlamaların yer aldığı metinlerin kendi ifadelere arasına bilgisi dışında serpiştirildiğini, tutanağa "abla bize güvenmiyor musun?" denilerek imza attırıldığını söyledi. Yazıcı ifadesinde adını Mehmet diye gizleyen Gafur Ataç'ın kendisine bin 500 lira verdiğini belirtti.

İran ajanları algısı oluşturmak için kurgulanan dosyanın kilit tanığı Kamile Yazıcı 27.02.2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet sorgusunda kumpası açıkça itiraf ediyor. Sorgu tutanağında şu ifadeler yer alıyor:

"SORULDU / 04.03.2011 tarihinde TEM Şube Müdürlüğümüzde vermiş olduğunuz 5 sayfalık ve her sayfasında imza bulunan ifade ve imza size mi aittir?

CEVAP/İmzalarda şüphem var benim imzama benzemeyen imzalar gördüm.

SORULDU/ 04.03.2011 tarihinde TEM Şube Müdürlüğünde vermiş olduğunuz ifadede Mit Müsteşarı ile ilgili olarak 'Ankara'da oturduğumuz dönemlerde Mit Müsteşarı Hakan FİDAN ile eşinizin irtibatı olduğunu beyan ederek en son 4 ay önce Mit Müsteşarı olduğunda makamına ziyarete gittiler' şeklinde ifade verdiniz mi?

CEVAP /Ben kesinlikle böyle bir ifade vermedim vermiş olsaydım hatırlardım. Bu ifade bana ait değildir.

FOTOĞRAFTAN TEŞHİS ETTİ

"Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde benimle görüşen ismini Tarık olarak söyleyen Başkomiser fotoğrafla teşhis ettirdiğiniz Erkan ÜNAL'dır. İsmini Mehmet olarak bildiğim ve ilk olarak görüştüğüm sürekli bana eşinden sakın boşanma diye telkin eden Tarık (Erkan ÜNAL) ve yine bana fotoğraftan teşhis yaptırdığınız Gafur ATAÇ isimli polistir. Bu iki görevli Emniyet Müdürlüğü dışında farklı görevliler ile beni alıp şubeye getirdiler ve burada bana işe yarayacak somut belgeler getirmemi isterlerdi.

"Ayrıca ben AMWAY isimli pazarlamada kişisel bakım ve kozmetik ürünleri satışı yapan serbest bir girişimciyim. Ben 2011 yılında şubede ifade verdikten sonra ismini Tarık ve Mehmet olarak bildiğim ve diğer ismini bilmediğim görevliler bana elindeki ürünlerden bize getir biz sana yardımcı olalım dediler. Ben de kendilerine ürün getirerek 3 yıllık süre zarfında yaklaşık 10.000 TL civarında bana para ödediler.

TANIKLIK YAP BİN 500 LİRA KAP

"Şu an aklıma gelen bir konuyu da size aktarmak istiyorum. Ben ilk ifademden sonraki günlerde şubeye gelip görüşme yaptığım esnada telefon ile sürekli birisi beni arıyordu. Bana konuşmam için müsaade ettiler. Telefon ile görüşmüş olduğum arkadaşım acil paraya sıkıştığını ve benim de kendisine borcum olduğunu acil bir şekilde 1.500 lira para getirmemi istedi sonra ben de bakacam halledecem dedikten sonra telefonu kapattım, benimle görüşme yapan ismini Mehmet (Gafur Ataç) olarak bildiğim görevli benim halime üzülerek 1.500 TL para verdi. 1.500 TL parayı size yardım olsun diye veriyorum dedi.

DÜZMECE TUTANAK

"04/03/2011 tarihli Saat 19:30'daki ifademdeki imzaların bazıları şahsıma ait olmayabilir. Çünkü ben imzamda "Y" şeklinde imza atmam. Bu imzaların bana ait olduğunu kabul etmiyorum. O tarihte ifadem alındığında bitişte ifademi okumak istedim. Ancak ifademi alan memurlar 'abla bize güvenmiyor musun, bize güvenin yok mu uzun sürer' dediler ben de bunun üzerine kendilerine güvenerek tutanağı imzaladım.

06/04/2011 tarihli ifadem daha önce emniyette belirtiğim üzere ifadelerimin 1. sayfasındaki el yazısı ile yazılan Kamile Yazıcıoğlu ve imza ile ikinci sayfadaki imza bana aittir. İfadelerin bir kısmı ise bana ait değildir şeklinde beyanda bulunduğu,

26.02.2014 tarihli emniyet ve 27.02.2014 tarihli savcılık ifadelerinden de anlaşılacağı üzere, soruşturmanın başlatılmasına esas teşkil ettirilen ilk ifadelerini kabul etmeyerek beyanlarına bilgi ve rızası dışında eklemeler yapıldığını beyan ettiği anlaşılmıştır

Yeni Akit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber