Her yıl 7 bin bankacı eğitim alıyor

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi'nde her yıl 7 bin bankacı eğitim alıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her yıl 7 bin bankacı eğitim alıyor

TBB'den yapılan açıklamaya göre TBB Eğitim Merkezi kurulduğu 1968 yılından beri bankacılık ve finans sektörü çalışanları için eğitimler düzenliyor. Ekonomi, finans ve bankacılık eğitimlerinin yanı sıra, sektörü ilgilendiren teknoloji, hukuk, insan kaynakları, satış - pazarlama gibi konuları da verilen seminerler arasına ekleyen Eğitim Merkezi, geniş bir yelpazeye yayılan eğitimleriyle; yenilikçi, girişimci ve liderlik yetkinliklerine sahip profesyönellerin yetiştirilmesine katkıda bulunuluyor.

TBB Eğitim Merkezi Yöneticisi Ceyhan Yolcu Akçalı konuyla ilgili içeriklerin sürekli güncellenerek, derslerde sektörden örnekler ve uygulamalarla teorinin ötesine geçildiğini belirtti.

Akçalı, çalışanların mesleki bilgilerinin belirli periodlar halinde güncellenmesi gerektiğini ve eğitim merkezinde her yıl 10 aya yayılan 3 dönem boyunca 450 eğitim verildiğini bildirdi.

Katılımcıların uygulanan eğitim modelinden memnun olduklarını belirten Akçalı, "Her eğitim sonunda yaptığımız seminer değerlendirme anket sonuçları bize katılımcıların, gerek eğitmenlerimizden, gerekse içerik ve fiziki şartlardan son derece memnun olduğunu gösteriyor. Son beş yılda 33 bin 745 katılımcı eğitimlerimize katıldı. Her yıl ortalama 7 bin kişi seminer eğitimlerimizden yararlanıyor" bilgisini verdi.

TBB çatısı altında eğitim veren kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerde, banka ve finansal şirketlerde çalışan veya çalışmış kişiler olduğunu ifade eden Akçalı, eğitmen seçiminde titiz davrandıklarını, deneyim ve konuyu aktarma becerisinin yanı sıra; sektördeki gelişmeleri takip eden yenilikçi, günün ihtiyaçları doğrultusunda hakeret eden profesyonellerle çalıştıklarını kaydetti.

Sınıflarda akıllı tahta kullanıldığını, sınıfların teknik açıdan en son donanıma sahip olduğunu belirten Akçalı, şunları kaydetti:

"Akıllı tahta kullanımı sayesinde eğitmenin ders anlatırken aldığı notlar, gelen özel sorulara ilişkin verdiği cevaplar, ders sonunda katılımcılara elektronik ortamda aktarılabiliyor. Eğitmenlerimize akıllı tahtayı etkin olarak kullanabilmeleri için eğitimler veriyoruz.

Derslere katılan profesyöneller, eğitim merkezinde finans alanında çalışanlarla tanışma ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buluyor. Sınıflarımızı katılımcıların oturum düzenlerini birbirlerini görebileceği, katılımı teşvik eder bir şekilde tasarladık. Her katılımcı bu sayede kendini rahat hissediyor ve uzman oldukları konularda deneyimleri paylaşıp, eğitimenlerin verdikleri örnekleri arttırabiliyor. Sınıflarımızın açıldığı dinlenme alanını da yine interaktiviteyi arttıracak bir şekilde planladık. Yeni eğitim yılı için hazırlıklara başlayan TBB Eğitim Merkezi seminerlerine; 156 farklı konuda eğitimin verileceği 1 Eylül'de başlayacak eylül - aralık dönemiyle devam edilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber