Elektronik Atık Toplama Hattı kuruldu

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), elektronik atıkların ayrı toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla "Elektronik Atık Toplama Hattı" kurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektronik Atık Toplama Hattı kuruldu

Vakıftan yapılan açıklamada, elektronik cihaz ve beyaz eşya üretim ve tüketimine paralel atık miktarının da arttığı belirtilerek, usulüne uygun bertaraf edilmeyen atıkların, canlı yaşamını tehdit eden çevre kirliliği oluşturduğu aktarıldı.

Elektronik atıkların emniyetli şekilde toplanması ve geri kazanım firmalarına ulaştırılmasının önemine işaret edilen açıklamada, 2012'de yürürlüğe giren Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği'nin üretici, satıcı ve kullanıcılara sorumluluklar getirdiği hatırlatıldı.

Vakfın, 2006'da başlattığı elektronik atık toplama çalışmalarında bedelsiz topladığı tonlarca elektronik atığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görüş verilen geri kazanım firmalarına ulaştırarak, ekonomiye kazandırdığı belirtilen açıklamada, elektronik atıkların ayrı toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla "Elektronik Atık Toplama Hattı" kurulduğu bildirildi.

Açıklamada, kişi ve firmaların, elektronik atıklarını doğrudan, telefonla ya da internet yoluyla DOÇEV'e ulaştırabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber