Arınç: Başbakanlık üzerimde kalırsa, kimse itiraz etmez

Arınç, Star Televizyonunda katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Arınç, Başbakanlık üzerimde kalırsa, kimse itiraz etmez dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2014 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Başbakanlık üzerimde kalırsa, kimse itiraz etmez

Bülent Arınç, Star Televizyonunda katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte bazı bakanların zafiyeti olduğuna ilişkin açıklamasının sorulması üzerine, Arınç, "Bakanları hedefe koyan bir konuşmasını hatırlamıyorum. İyi niyetli demek lazım. Çünkü karşılaştığımız olaylarda hepimiz saf olduğumuzu ifade ettik. Kandırılmış, aldatılmış veya saflığımıza verilmiş olduğunu düşündük. Çünkü biz hizmet hareketini, tamamen ihlasa dayalı ve Türkiye'nin içeride ve dışarıda en iyi temsiline dayalı, eğitimle ilgili olduğunu düşünerek, o grupla ilişkilerimizi safiyane iyi niyete dayalı düşünmüştük ama karşılaştığımız olayları gördükçe, emniyeti, yargıyı, TİB'i ve bir başkasını gördükçe ve yapılanlar birer birer ortaya çıktıkça 'iyi niyetimizin kurbanı olduk' demeye başladık. Başbakanımız belki bunu söylemiş olabilir. Yoksa bir bakan arkadaşlarımızı doğrudan suçlamak veya 'onun zafiyetinden istifade ettiler' demek anlamında düşünmüyorum" yanıtını verdi.

- "Başbakanlık görevi üzerimizde kalırsa, buna kimse itiraz etmez"

Başbakan Yardımcısı Arınç, cumhurbaşkanı seçimi sonrası 29 Ağustos'ta başbakanlık koltuğuna kimin oturacağının ilişkin, "Henüz başbakanımızın kim olacağı konusunda kesinleşmiş, somutlaşmış, bizim bildiğimiz veya bu kanuda bir istişare yapıllmışsa, henüz bir istişare yapıldığına dair bir bilgimiz yok. Şu an sadece cumhurbaşkanı seçimine odaklandık. 10 Ağustos'ta birinci turda inşallah kazanacaktır Sayın Başbakanımız. Ondan sonra buna yönelik bir çalışma yapılacaktır" görüşünü bildirdi.

Arınç, oy tahminine ilişkin ise anketlerin çok rahatlıkla yüzde 50'nin üzerini gösterdiğini söyledi.

"Başbakanlık teklifi gelse sıcak bakar mısınız?" sorusunu ise, Arınç, Meclis ve grup başkanlığı ile başbakan yardımcılığı yaptığını hatırlatarak, "Böyle bir özlemim, beklentim, buna ait bir planım, programım yok" şeklinde cevapladı.

Arınç, 30 Ağustos ile 2015 seçimleri arasında başbakanlık teklifi yapılırsa, "Biz bunu kendi aramızda konuşuruz. Ben kendi düşüncelerini ifade ederim. Bunu benden daha iyi yapacak olanların da mevcut olduğunu söylerim ama görev olarak üzerimizde kalırsa, buna da hiç kimse itiraz etmez" diye konuştu.

Başbakanlık konusunda farklı kriterlere de bakmak gerektiğini belirten Arınç, "Bana böyle bir teklif gelirse bu görev tevdi gibi olur. Ben de şartlara bakarım, bunu bir görev olarak bana verdiklerini düşünürsem, en azından 2015'e kadar, çünkü 2015'te ben üç dönem yasağına gireceğim. Üç dönem yasağı kalksa bile ben kendim artık bu iş bana yeter diyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber