Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin öğretmenevlerini oyun salonu haline getirmelerinin eğitim camiasına yakışmadığını söyledi.

Haber Giriş : 01 Şubat 2004 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin öğretmenevlerini oyun salonu haline getirmelerinin eğitim camiasına yakışmadığını söyledi.

Çelik, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Van`da, Cumhuriyet Caddesi`nde halkla bayramlaştıktan sonra Öğretmenevi`nde Milli Eğitim Müdürlüğü mensupları ile biraraya geldi.

Öğretmenevi çatısı altında biraraya gelmenin kendisi için önemli olduğunu ifade eden Çelik, öğretmenlerin sosyal durumunu iyileştirmek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Ziyaret ettiği bazı öğretmenevlerinden, ``eğitim adına mahcup bir şekilde ayrıldığını`` belirten Çelik, öğretmenlerin öğretmenevlerini oyun salonu haline getirmelerinin eğitim camiasına yakışmadığını ifadeetti.

``Öğretmenevlerimizi birer kültür evine dönüştürmek zorundayız`` diyen Çelik, buraların daha nezih mekanlar haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

``(Buralarda oyun oynanmasın) demiyorum. Burada okey de, tavla da, satranç da oynansın. Eğer öğretmenevlerimizi, sanatın, kültürün buram buram duvarlara sindiği mekanlar haline getiremezsek, buralar sadece gelen geçen öğretmenin adeta han gibi kullandığı oyun yeri olur. Bu da öğretmen camiasına yakışan bir durum olmaz.``

Van Öğretmenevi`nin kapasitesinin yetersiz kaldığına dikkati çeken Çelik, yeni öğretmenevi için iki otele talip olduklarını belirtti.

Daha sonra Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü`nde kamu kurum ve kuruluş amirleriyle bayramlaşan Çelik, yaptığı konuşmada, bayramlardaki resmi törenlerin devlet ile milletin kaynaşmasını amaçladığını ifade ederek, ``Buraya bir seramoni icra etmek için gelen varsa, hiç gelmesin. Buradaki amaç, sevgiyi yeşertmektir. Biz gönüllerimizdeki kini, nefreti, sevgisizliği bir tarafa atmazsak, birbirimize yakınlaşmazsak, birbirimiz arasında köprü kurmazsak, Allah`a da yakınlaşmamız söz konusu olamaz`` dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber