BDDK ve TMSF maaşlarına tırpan

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst kurullardaki maaşlar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Başbakanlık, Türk bankacılık sisteminin iki otoritesi olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndaki (TMSF) maaşlara tepki gösterdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, her iki kurumla ilgili hazırladığı raporda, 'Başbakanlık Müsteşarı'ndan daha fazla maaş alamazsınız' diyerek, BDDK ve TMSF üyelerine ödenen maaşların düşürülmesini istedi.

ERDOĞAN'A SUNULDU

Her yıl üst kurulların hesaplarını inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu, 2005 yılı hesaplarıyla ilgili raporlarını tamamlayarak, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sundu. BDDK ve TMSF'nin 2005 yılı hesaplarıyla ilgili hazırlanan raporlarda, ağırlıklı olarak her iki kurumda uygulanan ücret sistemi eleştirildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin raporunda, BDDK ve TMSF yöneticilerinin, Başbakanlık Müsteşarı'ndan daha yüksek maaş aldığına dikkat çekilerek, maaşların, kamudaki ücret dengesini bozduğu öne sürüldü. Başbakanlık raporunda, BDDK ve TMSF üyelerine ödenen maaşların, Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşının altına çekilmesi istendi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, geçen yıl da kurul üyelerine cep telefonu verilmesini 'lüks' olarak görmüş ve geri alınması istenmişti.

6 ay önce zam almışlardı

BaŞbakanlIk Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından eleştiri konusu yapılan BDDK ve TMSF'deki ücretler, 2005'in aralık ayında arttı. Geçen yıl kasım ayında yürürlüğe giren yeni Bankalar Yasası'nda, BDDK ve TMSF personelinin ücretlerinin artırılmasını öngören düzenlemeye yer verildi. Bu düzenleme çerçevesinde, her iki kurumda ücretler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in onayı ile artırıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, BDDK ve TMSF'de kurul üyelerinin maaşları, yaklaşık 3.5 bin YTL'den 8.5 bin YTL'ye yükseltildi. Kurum personelinin maaşları da kurul üyelerinin maaşlarının ardından yeniden düzenlendi. Başbakanlık Müsteşarı ise yaklaşık 4.7 bin YTL maaş alıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber