Delilleri yaktırana dek zaman kazanmış

2010-KPSS'de çalıntı sorularla tam puan yapan adayların kitapçıkları 'delil imhası' için ÖSYM'de 2 yıl boyunca bekletildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ağustos 2014 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Delilleri yaktırana dek zaman kazanmış

OSMAN ÖZCAN

Kopya çekildiği ve soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına ilişkin soruşturmada, Savcı Şadan Sakınan, dosyanın en önemli delili durumundaki soru kitapçıklarını adli emanette tutmak yerine ÖSYM'ye gönderdi. Tam puan alanların tek bir karalama bile yapmadığı kitapçıklarda, matematik sorularının yanında da herhangi bir karalama da görülmüyordu. Soruşturmaya yeni atanan savcının delilleri ÖSYM'den istemesi sonucu ortaya çıkan skandalda, 3 bin 227 soru kitapçığının Sakınan'ın talimatıyla yok edildiği belirlenmişti.

SÜRENİN BİTİMİNİ BEKLEDİ

6114 Sayılı Kanun'a göre, ÖSYM, sınavlarda kullanılan soru kitapçıklarını sınav sonuçlarının ilanından 1 yıl, cevap kağıtlarını da 2 yıl sonra imha edilebilir. Kanunda belirtilen sürenin dolmasının ardından ÖSYM, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Kitapçıkları imha etmemizde sakınca var mı?' şeklinde yazı yazdı. Sakınan ise kitapçıkların imha edilmesine onay verdi ve kitapçıklar imha edildi. Sakınan'ın, soruşturma tamamlanana kadar adli emanette kalması gereken kitapçıkları usulsüz şekilde ÖSYM'ye yollayıp, 'yakma' için gerekli yasal sürenin dolmasını beklediği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber