Koncuk: Çalışanlar krize karşı dikatli olmalı

-"Türk halkının yıllardan beri yaşadığı ancak suni gündemlerle üzeri örtülmeye çalışılan ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2014 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Çalışanlar krize karşı dikatli olmalı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türk halkının yıllardan beri yaşadığı ancak suni gündemlerle üzeri örtülmeye çalışılan ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır" görüşünü savundu.

Koncuk, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle, ekonomideki gelişmelerin gündeminden uzak tutulduğunu ileri sürerek, uluslararası kuruluşların ise gündeminde yer almaya devam ettiğini belirtti.

Yaşanabilecek ekonomik krize karşı kamu çalışanlarını uyaran Koncuk, "Türk halkının yıllardan beri yaşadığı ancak suni gündemlerle üzeri örtülmeye çalışılan ekonomik sıkıntılar, gün geçtikçe daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadesini kullandı.

Uygulanan seçim ekonomilerinin bu tehdidi daha da güçlü hale getiridiğini, ekonomide pamuk ipliğine bağlı günlerden geçildiğini ileri süren Koncuk, açıklamasında şunları kaydetti:

"2013 yılında yetkili konfederasyon tarafından imza altına alınan toplu sözleşme, kamu görevlilerinin 2 yılını çalmış, başarı olarak yansıtılan 123 lira ise çoktan erimiştir.

Ekonomik gidişatın hiç de iyi olmadığı uluslararası kuruluşlarca da dile getirilirken, kamu çalışanlarının bundan sonraki süreçte kırılgan ekonomiyi göz önüne alarak, harcamalarına dikkat etmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber