Toprak: CHP kurultaya gidebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, "Kurultay istemek en doğal haktır. Bunun tüzükte kaideleri, kuralları, imza sayısı var. Delege eğer o sayıyı genel merkeze bildirirse biz de kurultayı toplarız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2014 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toprak: CHP kurultaya gidebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP'deki kurultay tartışmalarına ilişkin, "Kurultay istemek en doğal haktır. Bunun tüzükte kaideleri, kuralları, imza sayısı var. Delege eğer o sayıyı genel merkeze bildirirse biz de kurultayı toplarız" dedi.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin tüzüğüne göre kurultayın bir toplanma şeklinin olduğunu, herkesin buna saygı duyması gerektiğini kaydetti.

"Ben şunu istiyorum deyince biz kurultay toplamayız" diyen Toprak, şunları ifade etti:

"Kurultay delegenin kararı doğrultusunda toplanır. Kurultay istemek en doğal haktır. Bunun tüzükte kaideleri, kuralları, imza sayısı var. Delege eğer o sayıyı genel merkeze bildirirse, biz de kurultayı toplarız.

Doğrusu Kurultay'a gitme ihtiyacı yok, Ekmeleddin İhsanoğlu, çok doğru bir adaydı, Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir adaydı. Bu konuda tüm kamuoyu da bu noktada. Ama biz, karşımızda devletin gücüyle yarıştık. Manipülasyonlar vardı, halkın yüzde 26'sı sandığa gitmedi. Onların gitmeyişi, bu sayının böyle çıkması demek. Aslında baktığınızda cumhurbaşkanı yüzde 51'le değil, 38'le seçilmiştir."

Toprak, delegenin salt çoğunluğunun sağlanması durumunda kurultayın düşünülebileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber