22/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 13.30'da başlayacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.30'da MGK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, 'Yetişkin Engelliler İçin Yatılı Yaz Kursu'nun açılışına katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 12.00'de Açıkhava Sanat Galerisi'nin açılışını yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Ankara'da saat 11.30'da, Çelik Palas Bursa Oteli ve muhtelif taşınmazların özelleştirilmesinin nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.
- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Ankara'da saat 12.45'te, toplu sözleşme ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, saat 10.45'te TRT Ankara Radyosu önünde basın açıklaması yapacak.
- Ankara Sanayi Odası tarafından saat 09.30'da düzenlenecek konferansta, ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu, aile şirketleri konusunda bilgi verecek.
- Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin çeşitli bölümlerinden mezun olan öğrencilerin çalışmaları, saat 17.30'da sergilenecek.
- TTB 54. Büyük Genel Kurulu ile ilgili Ulusal Hekim Dayanışması adına Prof. Dr. Suat Çağlayan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Altındağ Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapımına başlanan 450 konutun kura çekim töreni, saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, saat 20.00'de, engelli ve özürlüler için kurulan Çengel Kafe'de düzenlenecek gösteriye katılacak.
- Mamak Belediyesi'nde bulunan ihtiyaç fazlası araçlar, saat 10.30'da düzenlenecek törenle taşra belediyelerine verilecek.
- Yenimahalle Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkısıyla yaptırılan Karşıyaka Elife-Mehmet Kahraman Sağlık Ocağı, saat 11.00'de açılacak.
- Amasya İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, saat 17.00'de 'Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 87. yılı dolayısıyla panel düzenleyecek.
- Kırıkkale dernekleri Federasyonu tarafından saat 19.30'da, Kırıkkale'nin il oluşunun 17. yıldönümü kutlamaları gerçekleştirilecek.
- Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları ile ilgili basın toplantısı, saat 12.00'de Sarayburnu'ndaki Samsun Gemisi'nde yapılacak.
- 14 ülkeden bilimadamı ve uzmanların katılacağı "Global Liderlik Forumu", saat 09.00'da İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde başlayacak.
- "Hukuk, Demokrasi ve Terörizm" konulu konferans, saat 14.00'te The Marmara Oteli'nde yapılacak.
- Rus Kozmonot Valery Ivanovıch Tokarev, saat 11.00'de Şişli Belediyesi'nde düzenlenecek etkinlikte, ilköğretim öğrencilerine uzayla ilgili bir konferans verecek.
- Yapı-Yol-Sen üyeleri, saat 14.45'te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü işletme binası önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Bakırköy Belediyesi Sünnet Şenliği kapsamında, bir grup çocuk, saat 11.00'de Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sünnet edilecek.
- Özgür Der'liler, saat 12.30'da Sirkeci Postanesi önünde bir basın açıklaması yaparak, 2 arkadaşlarının Kuzey Irak'ta gözaltına alınmasını protesto edecek.
- İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet töreni, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Kurucu Vakıf Başkanı Murat Karayalçın'ın da katılımıyla, saat 17.00'de Maslak Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------
Fortis'in basın toplantısı
- Dünyanın önde gelen finans gruplarından Fortis'in CEO'su Jean Paul Votron'un katılımıyla, Çırağan Oteli Tasch Salonu'nda saat 15.00-16.00 saatleri arasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Fortis Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt ve Fortis Türkiye CEO'su Yvan De Cock da konuşmacı olarak katılacak.

TÜSİAD, "Türkiye'de Biyoteknoloji İşbirlikleri" raporunu tanıtıyor
- TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu, saat 09.30'da Dedeman Oteli'nde düzenleyeceği seminerle, "Türkiye'de Biyoteknoloji İşbirlikleri" başlıklı raporunu tanıtacak. Seminerin açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu gerçekleştirecek. Açılış konuşmalarının ardından düzenlenecek oturumda, rapor yazarları Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüveyda Başağa ile Dr. Dilek Çetindamar, çalışmayı tanıtacaklar.

KKTC'deki yatırım fırsatları
- Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz ve TABA Başkanı Adnan Nas'ın, Conrad Oteli Junior Ballroom'da saat 12.00'de ortaklaşa düzenlediği toplantıda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) yatırım fırsatları açıklanıyor.

Recycling İstanbul
- Türkiye'nin ilk uluslararası atık yönetimi ve geri dönüşüm fuarı "Recycling İstanbul", gelecekteki hayatı bugünden geri kazanmayı sağlayan teknolojik çözümler sunmak üzere saat 11.30'da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın da davetli olduğu bir törenle Tüyap Beylikdüzü'nde kapılarını ikinci kez açıyor.

Yapı Kredi Emeklilik Genel Müdürü Velioğlu'nun basın toplantısı
- Yapı Kredi Emeklilik'in Genel Müdürü Doç. Dr. S. Giray Velioğlu'nun şirketteki ve sektördeki gelişmeleri değerlendireceği basın toplantısı, saat 09.30'da Rahmi Koç Müzesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

Aşure rekor denemesi - Exponut 2006 Fuarı açılışı
- 'Sektöre enerji veren fuar' sloganıyla düzenlenen Exponut 2006, enerji ve vitamin deposu aşure tatlısını uluslararası arenaya taşımak için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde (Salon 9-10) saat 11.00'de, ADG Fuarcılık'ın düzenlediği Exponut 2006'da, aşure kazanları bu kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için kaynayacak. Türkiye'nin ekonomisinde ve ihracatında önemli rol oynayan kuru meyve ve kuru yemişler teker teker kazana atılırken, tek seferde en fazla malzemenin kullanılacağı Exponut 2006 aşuresi, yeni bir rekora imza atacak.

Rock'n Coke Festivali ile ilgili basın toplantısı
- Rock'n Coke Festivali ile ilgili basın toplantısı, saat 15.00'te Kabataş'ta yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
------------------------------

Annan-Muttaki görüşmesi
- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, İran Dışişleri Bakanı Monuşehr Muttaki ile Cenevre'de biraraya gelecek.

Yunanistan'da üniversite öğrencilerinden protesto
- Yunanistan'da üniversite öğrencileri, hükümetin üniversite eğitimiyle ilgili yasa tasarısını protesto ediyor.

ABD Başkanı Bush'un Macaristan temasları
- ABD Başkanı George W. Bush, Macaristan'da komünist rejimin yıkılışının 50. yıldönümü sebebiyle düzenlenecek kutlamalara katılacak.

Finlandiya AB Dönem Başkanlığı'na hazırlanıyor
- Finlandiya, 1 Temmuz'dan itibaren 6 ay boyunca yürüteceği AB Dönem Başkanlığı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Filistin'deki iç sorunlar aşılmaya çalışılıyor
- Hamas ve El Fetih arasındaki gerginliğin giderilmesi için taraflar arası görüşmeler devam ediyor.

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze deneme planı
- Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesi yapmayı planladığını açıklamasının yankıları devam ediyor. ABD, Japonya ve Güney Kore gelişmeleri yakından takip ediyor.

İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine 29 Haziran'a kadar bir cevap bekliyor.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda Hamburg'da Çek Cumhuriyeti-İtalya, Nürnberg'de Gana-ABD, F Grubu'nda da Dortmund'da Japonya-Brezilya, Stuttgart'da Hırvatistan-Avustralya karşılaşmaları oynanacak.
- Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, saat 13.00'te Çamlıca Konakları'nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapacak.
- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını sabah ve akşam saatlerinde yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.
- Fenerbahçe'de futbolcular, yeni sezon hazırlıkları öncesi Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.
- Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TSYD Ankara Şubesi tarafından, saat 14.30'da Geleneksel Futbol Turnuvası'nın kura çekimi yapılacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber