Vekilden müdüre fırça: Başbakan bile telefonuma çıkıyor, buraya gelseydi onu itin ...... sokacaktım.

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Van Milletvekili Karabıyık, telefonlarına cevap vermediği için BOTAŞ Genel Müdürü'ne küfre varan ağır sözlerle yüklendi: Başbakan bile telefonuma çıkıyor, buraya gelseydi onu itin ...... sokacaktım.

AKP Van Milletvekili Cüneyit Karabıyık, telefonlarına karşılık vermediği gerekçesiyle BOTAŞ Genel Müdürvekili Rıza Çiftçi'ye küfüre varan ağır sözlerle yüklendi. BOTAŞ'ın 2002-2003 ve 2004 yılları hesaplarının görüşüldüğü Meclis KİT Komisyonu, AKP Milletvekili Cüneyit Karabıyık ile enerji bürokratları arasında sıra dışı bir diyaloga sahne oldu. Önceki gün öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak toplantı için komisyonda bürokratlar son hazırlıklarını yaparken, AKP Milletvekili Cüneyit Karabıyık, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Saltuk Düzyol, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy ve BTC Direktörü Osman Göksel'in yanına yaklaştı. KİT Komisyonu üyesi de olan Cüneyit Karabıyık, BOTAŞ Genel Müdürvekili Rıza Çiftçi'yi sordu. Bürokratlar, belinden rahatsız olan Müdür Çiftçi'nin, raporlu olduğunu söyledi.

ÇOK AĞIR KONUŞTU

SABAH'ın tanık olduğu diyalogda Çiftçi'nin telefonlarına çıkmadığını söyleyen Karabıyık, "Kendisini tanımam etmem. Ben, Başbakanı arıyorum, o bile telefonuma dönüyor. Bu adam dönmüyor. Buraya gelseydi, onu itin ... sokacaktım. Rezil edecektim. Onu dövecektim" diyerek ağır hakaretlerde bulundu. BOTAŞ bürokratları, çok sinirli olduğu gözlenen Karabıyık'ın, ağır hakaretlerini sakin bir şekilde dinlemekle yetindi. Daha sonra Meclis KİT Komisyonu'ndaki görüşmelere devam edildi. Karabıyık, SABAH'ın sorusu üzerine, Çiftçi'nin şahsıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Kamu görevi yapma noktasında bazı noksanlıkları bulunduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı. Karabıyık, Çiftçi'den kişişel talepte bulunup bulunmadığı sorusuna, "Kesinlikle kişisel bir talebim olmadı. Kişisel hiçbir ilişkiye girmem" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber