Telekom, Cahit Paksoy'a fazladan ödenen 61 bin YTL'nin peşine düştü.

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Yönetimi, eski Genel Müdür Cahit Paksoy ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı ve danışman olarak atanan toplam 17 kişiye "Ortalama Kanuni Ücret Tavanı"nın da üzerinde ücret ödendiği gerekçesiyle Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Telekom'un toplam 214 bin 41 YTL talep ettiği maaş hesaplaşması, 27 Haziran tarihinde görülecek davada son bulacak. Türk Telekom, Paksoy'a yapılan fazla maaş ödemesinin dışında Aycell Genel Müdürü iken aynı zamanda Telekom Yönetim Kurulu üyeliği yapmasından dolayı ödenen 61 bin 800 YTL'nin de ödenmesini istiyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporda, Türk Telekom'un, Şubat-Ağustos 2003 döneminde Paksoy'a 61 bin YTL, Genel Müdür Yardımcıları Tayfun Çataltepe ve Paşa Yaşar'a ise yaklaşık 30'ar bin YTL fazla para ödemesi yaptığı yer aldı.

PAKSOY'A İKİNCİ DAVA

Türk Telekom daha önce de Avea'nın eski Genel Müdürü Paksoy'dan, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak aldığı maaşları iade etmesini istemişti. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda da Aycell Yönetim Kurulu Başkanı olan Paksoy'un aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla da maaş almasının yasalara aykırı olduğunu tespit etmişti.

MAAŞI 9.3 BİN YTL

Davanın açılmasına neden olan Yüksek Denetleme Kurulu raporuna göre, Bakanlar Kurulu 2003 yılının birinci 6 ayı için ortalama ücret toplam sınırını 3 milyar 150 milyon lira olarak belirlemesine rağmen, Paksoy'a 9 milyar 333 milyon lira, genel müdür yardımcılarına 8 milyar ve danışmanlara ise 7 milyar 200 milyon lira maaş ödemesi yapılmıştı. Raporda, "631 sayılı KHK'nın 14 ve geçici 1. maddeleri uyarınca çıkarılan Bakanlar Kurulu kararlarında belirlenen ortalama ücret sınırına uyulması gerektiği hususundaki karar 24.03.2003 tarihinde Aycell'e intikal etmesine rağmen uygulamanın durdurulmaması ve Nisan 2003 ayı maaşlarının da eskisi gibi ödenmesi nedeniyle bu konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca soruşturulması gerekmektedir" denildi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber