Devletin zirvesinde 'taşınma' heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni cumhurbaşkanı, yeni hükümet ve yeni kabine oluşacak olması devletin zirvesinin taşınmasına neden olacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin zirvesinde 'taşınma' heyecanı

ABDULLAH KARAKUŞ

Devletin zirvesini ve first layd'leri taşınma heyecanı sardı. Gül, görevi Erdoğan'a devredecek olması nedeniyle yeni ikametgaha taşınacak. Şu anda Dışişleri konutu'nda kalan Gül'ün Ankara'da mı yoksa İstanbul'da mı ikamet edeceği netlik kazanmadı. Gül'ün bir süre önce damadının İstanbul'daki villasına taşınacağı konuşulmuştu. Gül, 2003'ten bu yana Dışişleri Konutu'nda kalıyordu. Gül'ün İstanbul'daki damadının villasındaki tadilatın 3-4 ay daha süreceği belirtilirken, bu süre zarfında Dışişleri Konutu'nda kalması bekleniyor. Kulislerde Ak Parti'ye döneceğini açıklayan Gül'ün Ankara'da da konut bulma hazırlığı yaptığı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Keçiören'deki kiralık konutundan taşınacağını açıklayan Erdoğan'ın yeni konutu da merak konusu oldu. Kulislerde Erdoğan çiftinin Çankaya Köşkü'nde kalmayacağı belirtiliyor. Dışişleri Konutu'nda da bir süre daha Gül'ün kalacak olması Erdoğan çiftinin yeni yapılan Başbakanlık'taki özel konutta kalma ihtimalini güçlendiriyor. Erdoğan'ın yeni çalışma ofisinin de yeni yapılan Başbakanlık'ta olacağı da kulislerde ağırlıklı olarak dile getiriliyor.

Konutlar ayarlanacak

Yeni başbakanın ve dışişleri bakanının kim olacağına yönelik de bu iki bakanın yeni konutları belli olacak. Başbakan'ın değişmesiyle kabinede de revizyon olacağı beklentisi bazı önemli bakanlar açısından da yeni konuta taşınma zorunluluğu getirecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun görev değişikliği olması halinde şu anda oturduğu Dışişleri Konutu'ndan taşınması ve yeni dışişleri bakanının bu konuta yerleşmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber