Maliye müfettişleri, maaşlarını arttırmanın peşinde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2006 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENETİM ELEMANLARINA (Başbakanlık ve Maliye Müfettişleri ile Hesap Uzmanlarına) SÜPER KIYAK

Bilindiği gibi, 15/2/2006 dan bu yana TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonunda Hakimler ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülmektedir. Görüşmelere Maliye Bakanlığı Müsteşarı ile Maliye Bakanlığı Bürokratları da katılmaktadır.

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun Ek Geçici 1 inci maddesinde;

?Kendi kanunlarında gerekli değişiklik yapılıncaya kadar aylık, ödenek, mali, sosyal ve diğer özlük hakları bakımından;
a) Sayıştay Başkanı, Daire Başkanları, üyeleri sırasıyla Yargıtay birinci başkanı, daire başkanları ve üyeleri,
b) Yukardakiler dışında kalan Sayıştay meslek mensupları ile Sayıştay savcı ve savcı yardımcıları, kıdem, sınıf ve derecesindeki birinci sınıf, birinci sınıfa ayrılmış, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf hakim ve savcılar,
hakkındaki hükümlere tabidir.?
hükmüne yer verilmiştir.

Buna göre, 2802 sayılı Kanuna tabi hakim ve savcılara yapılacak her türlü mali hak artışı, Sayıştay mensupları ile 832 sayılı Sayıştay Kanununun 3 üncü maddesine göre Sayıştay mensubu sayılan Sayıştay Denetçilerine de aynen yansımaktadır.

Bu durumu fırsat bilen bazı denetim elemanları (Maliye Müfettişleri), kendilerinin Sayıştay Denetçilerinden daha az maaş almasının eşitsizliğe neden olacağı gerekçesiyle, söz konusu Tasarıya önerge ile hüküm ekletme çabası içine girmişlerdir. Alt komisyon çalışmalarında bu konu gündeme gelmiş ve komisyon başkanının Sayın Maliye Müsteşarına konu hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Sayın Müsteşar ?Takdir Yüce Komisyonun? diyerek rengini belli etmiş ve aslında komisyona ?Siz isterseniz olur, ben zaten istiyorum? mesajını vermiştir. Bunun üzerine komisyonda bu konunun Hükümetle görüşüldükten sonra değerlendirilmesi hususunda görüş birliğine varılmıştır. Yani komisyon bu hususu reddetmemiştir. Görünen o ki, bu konudaki pazarlıklar TBMM komisyon ve genel kurul aşamalarında da devam edecektir.

bu teşebbür Maliye müfettişlerinin 3. teşebbüsüdür. Ama tümüyle gruplar arası çekişmedir. Bu ülkenin gruplar arası çekişme nedeniyle kaynaklarını daha fazla israf edecek hali kalmamıştır.

Konuyu tüm 657'e tabi memurların vicdanına bırakıyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber