Müfettişlere 250-300 YTL zam Erdoğan'dan döndü

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Milliyet

Kamuda çalışan başmüfettiş ve başdenetçilerin maaşlarına yapılmak istenen aylık 250-300 YTL arasındaki artış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan döndü.

Hakim ve savcılar ile Sayıştay denetçilerinin maaşlarına yüzde 50'ye kadar varan oranda artış getiren tasarı, dün gece TBMM Plan-Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Başmüfettişlerle ilgili olarak tasarıya alt komisyonda eklenen hüküm krize neden oldu.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen'in verdiği önergeyle, başmüfettiş ve başdenetçilere verilmek istenen zammın geri alınması önerildi. Önergeyi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın desteklemesine karşı çıkan CHP'liler, bu artışın alt komisyonda CHP-AKP uzlaşmasıyla getirildiğini anımsattı. CHP'lilerin "Bunun altından kalkamazsınız. Denetçilere yapılıyorsa, tüm kamuya yapılsın" ısrarı üzerine toplantıya ara verildi. Bu sırada Unakıtan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü belirtildi. Daha sonra yeniden toplanan komisyonda AKP Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz de CHP'lileri destekledi. Seyfi, verilen hakkın geri alınamayacağını söyledi. Ancak müfettişlere öngörülen artış, diğer AKP'lilerin oylarıyla tasarıdan çıkarıldı.

Talimat Dinçer'den mi?

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık'ta yapılan çalışma sonucu Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in talimatıyla zammın geri alındığını savunarak, Meclis'in iradesinin yok sayıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "En çok Maliye Bakanlığı'nda müfettiş var. Bizi en çok üzen de Maliye Bakanı'nın bu düzenlemeye sahip çıkmaması oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber