Maliye Bakanlığı Sicil ve Disiplin Amirleri Yönetmeliklerinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/2/2003 tarihli ve 25019 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan Disiplin Amirleri Cetvelindeki "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "8-BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MALİYE BAŞKANLIKLARI" ile "BÜTÇE DAİRESİ BAŞKANLIKLARI" alt bölümleri; "9-MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MERKEZ SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ" alt bölümü ile aynı bölümün "DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünde yer alan "fon saymanı" ibaresi; "15-PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MALİYE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ" alt bölümü; "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının "1-BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ" bölümünde yer alan "GELİRLER BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ" alt bölümü; "2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan "İL MERKEZİ (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ İLÇELER DAHİL)" alt bölümünde yer alan "Vergi Denetmeni" ibaresi ile aynı bölümde yer alan "A-GELİR BİRİMLERİ"; "E- PERSONEL BİRİMLERİ" alt bölümünde yer alan "a) Personel Müdürlüğü"nün başlığı ile "b) Eğitim Merkezi Müdürlüğü"; "İLÇE BİRİMLERİ" bölümünde yer alan "4- VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ" Cetvelden çıkarılmış ve "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının "2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan B, C, D ve E; A, B, C ve D olarak teselsül ettirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmelik eki Disiplin Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "5- ARAŞTIRMA, PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU BAŞKANLIĞI" bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"5- STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanı Müsteşar Bakan

Daire Başkanı Strateji Geliştirme Başkanı Müsteşar

Şube Müdürü Daire Başkanı Strateji Geliştirme Başkanı

Mali Hizmetler Uzmanı, Daire Başkanı Strateji Geliştirme Başkanı

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı,

Maliye Uzmanı,

Maliye Uzman Yardımcısı,

Diğer Personel Şube Müdürü Daire Başkanı"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmelik eki Disiplin Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "10-GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümü Cetvelden çıkarılarak yerine "10-GELİR POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" aşağıdaki şekilde eklenmiştir.

"10- GELİR POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Genel Müdür Müsteşar Bakan

Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Müsteşar

Daire Başkanı Genel Müdür Müsteşar Yardımcısı

Şube Müdürü Daire Başkanı Genel Müdür Yardımcısı

Diğer Personel Şube Müdürü Daire Başkanı"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmelik Eki Disiplin Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "9-MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MERKEZE BAĞLI SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ" alt bölümünün başlığı "MERKEZ VE MERKEZE BAĞLI SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ"; aynı bölümde yer alan "DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünün başlığı "DÖNER SERMAYE SAYMANLIKLARI"; "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının "2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan "B-MUHASEBAT BİRİMLERİ" alt bölümündeki "c)Döner Sermaye ve Fon Saymanlıkları"nın başlığı "c)Döner Sermaye Saymanlıkları"; "E-PERSONEL BİRİMLERİ" alt bölümünün başlığı "E-PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ"; "İLÇE BİRİMLERİ" bölümünde yer alan "3-DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünün başlığı "3-DÖNER SERMAYE SAYMANLIKLARI" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

MALİYE BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 16/2/2003 tarihli ve 25022 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Sicil Amirleri Yönetmeliğinin ekinde yer alan Sicil Amirleri Cetvelindeki "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "8-BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MALİYE BAŞKANLIKLARI" ile "BÜTÇE DAİRESİ BAŞKANLIKLARI" alt bölümleri; "9-MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MERKEZ SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ" alt bölümü ile "DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünde yer alan "fon saymanı" ibaresi; "15-PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MALİYE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ" alt bölümü; "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının "1-BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ" bölümünde yer alan "GELİRLER BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ" alt bölümü;

"2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan "İL MERKEZİ (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ İLÇELER DAHİL)" alt bölümündeki "Vergi Denetmeni" ibaresi; aynı bölümde yer alan "A-GELİR BİRİMLERİ" alt bölümü; aynı bölümün "E-PERSONEL BİRİMLERİ" alt bölümünde yer alan "a) Personel Müdürlüğü"nün başlığı ve "b) Eğitim Merkezi Müdürlüğü"; "İLÇE BİRİMLERİ" bölümünde yer alan "4-VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ" alt bölümü Cetvelden çıkarılmış ve "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının "2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan B, C, D ve E; A, B, C ve D olarak teselsül ettirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmelik eki Sicil Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "5- ARAŞTIRMA, PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU BAŞKANLIĞI" bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"5-STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanı Müsteşar Bakan

Daire Başkanı Strateji Geliştirme Müsteşar Yardımcısı Müsteşar

Başkanı

Şube Müdürü Daire Başkanı Strateji Geliştirme

Başkanı

Mali Hizmetler Uzmanı, Daire Başkanı Strateji Geliştirme

Mali Hizmetler Uzman Başkanı

Yardımcısı, Maliye Uzmanı,

Maliye Uzman Yardımcısı

Diğer Personel Şube Müdürü Daire Başkanı"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmelik eki Sicil Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "10- GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümü Cetvelden çıkarılarak yerine "10- GELİR POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" aşağıdaki şekilde eklenmiştir.

"10- GELİR POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Genel Müdür Müsteşar Bakan

Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Müsteşar Bakan

Daire Başkanı Genel Müdür Müsteşar Yardımcısı Müsteşar

Şube Müdürü Daire Başkanı Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür

Diğer Personel Şube Müdürü Daire Başkanı Genel Müdür

Yardımcısı"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmelik ekinde yer alan Sicil Amirleri Cetvelinin "I-MERKEZ TEŞKİLATI" kısmının "9-MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" bölümünde yer alan "MERKEZE BAĞLI SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ" alt bölümünün başlığı "MERKEZ VE MERKEZE BAĞLI SAYMANLIK MÜDÜRLÜKLERİ"; aynı bölümde yer alan "DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünün başlığı "DÖNER SERMAYE SAYMANLIKLARI"; "III-TAŞRA TEŞKİLATI" kısmının " 1-BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ" bölümünün başlığı "1-BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ"; "2-DEFTERDARLIKLAR" bölümünde yer alan "B-MUHASEBAT BİRİMLERİ" alt bölümündeki "c)Döner Sermaye ve Fon Saymanlıkları"nın başlığı "c)Döner Sermaye Saymanlıkları"; aynı bölümün "E-PERSONEL BİRİMLERİ" alt bölümünün başlığı "E-PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ" olarak ve "a) Personel Müdürlüğü"ndeki Sivil Savunma Uzmanının sicil amirleri aşağıda belirtilen şekilde; "İLÇE BİRİMLERİ" bölümünde yer alan "3-DÖNER SERMAYE VE FON SAYMANLIKLARI" alt bölümünün başlığı "3-DÖNER SERMAYE SAYMANLIKLARI" şeklinde değiştirilmiştir.

"Sivil Savunma Uzmanı Defterdar Vali "

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber