İcraatları bürokrat değil siyasetçi açıklayacak

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokratı konuşturmak zordu, bundan sonra daha zor olacak. Neden mi? Bürokratların icraatlara yönelik açıklamalarda bulunması bakanların ciddi tepkisini çekiyor.

Son olay, pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında yaşandı. Kabine üyelerinin toplandığı gün gazetelerde Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal'ın demeçleri vardı. Uysal, Gelir Vergisi'ndeki değişikliklerden vergi iadesi sistemine kadar hükümetin gelecekte gündemine alacağı bir dizi konu hakkında detaylı bilgileri açıklamıştı.Bakanlar, Uysal'ın açıklamalarından duydukları rahatsızlığı toplantı sırasında gündeme getirdiler. Rahatsızlığın nedeni ise, bir bölümü hükümete yarar sağlayabilecek bir bölümü ise zarar verebilecek açıklamaların bakan yerine bürokratik niteliğe sahip kişilerce açıklanmış olması. Toplantıda, bir daha bu tür sorunların yaşanmaması için bürokratlara uyarıda bulunulması ve icraatların bizzat bakanlar tarafından kamuoyuna açıklanması yönünde tavsiye kararı da alınmış.

Bakanlar Kurulu'nun hemen bitiminde kendi bakanından uyarı alan bir bürokrat, Uysal'ın bürokratları sıkıntıya soktuğunu belirterek, ?Uysal bürokrat değil. Bir çeşit danışman. Danışmanların görevi konuşmak değil, bilgi üretmektir. Buna karşın Mustafa Bey konuşuyor, fırçayı bürokratlar yiyor. Bundan böyle bürokratlar biraz zor konuşurî yorumunu yaptı. Geçen hafta bir bürokrat da bakanından, ?Çok konuşuyorsunuz, cephaneyi bitiriyorsunuz. Bize cephane kalmıyorî şeklinde tatlı-sert uyarı almıştı.Son Bakanlar Kurulu toplantısıyla sert uyarıların önü açıldı. Malum seçimler yaklaşıyor. Siyasetçi, popülariteyi bürokratına kaptırmak istemiyor. Görünen o ki bundan böyle yeni gelişmeleri bürokratlardan değil siyasilerden duyacağız. Tabi uyarılar ?aday adayıî bürokratlara sökerse

erdal süzer/bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber