PKK saldırmasın diye belediye renk değiştirdi

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Van'da PKK'lı teröristin polis aracına benzettiği belediye trafik ekibine, intihar saldırısı düzenlemesi sonucu, 2 kişinin ölümü, 19 kişinin yaralanmasının ardından belediye trafik araçlarının rengi değiştirildi.

Belediye Başkanı AKP'li Burhan Yenigün'ün talimatıyla araçların renkleri ve üzerindeki amblemler turuncuya boyandı. Belediye Trafik Müdür Yardımcısı İlhami Çohaz, ?Kentimizde talihsiz bir olay yaşandı. Bizim araçlarımız da polis araçlarına çok benzediği için bu olayın ardından belediye başkanının talimatıyla renklerimizi değiştirmek zorunda kaldık? dedi. Yetkililer, bu araçlarda görev yapan 45 trafik görevlisinin de de kıyafetlerinin renklerini değiştirmek için hazırlık yapıyor.

PKK'lı terörist Devrim Solduk, 9 Mart 2006 tarihinde, İskele Caddesi başında trafik düzenlemesi yapan belediye trafik aracına yönelik intihar saldırısında bulunmuştu. Olayda parçalanan PKK'lı terörist ile belediye trafik görevlisi Enver Tanrıtanır ile yoldan geçen Volkan Demir ölürken, 19 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının belediye aracının polis aracına benzediği için yapıldığının ortaya çıkmasının ardından Belediye Başkanı Burhan Yenigün, trafik araçlarının renklerini değiştirme kararı aldı.

Bunun üzerine saldırıdan 1 ay önce polis araçlarının renkleriyle hizmete sokulan 6 trafik aracının rengi değiştirilerek turuncuya boyandı. Yetkililer, bu araçlarda görev yapan 45 trafik görevlisinin de resmi kıyafetlerinin renklerini değiştirmek için hazırlık yapıldığını belirtti.

Van Belediye Başkanlığı Trafik Müdür Yardımcısı İlhami Çohaz, ?Araçlarımız Emniyet Müdürlüğü'nün trafik araçlarına tıpa tıp benziyordu.

Bir de ilimizde talihsiz bir olay yaşandı. Bu olayın ardından belediye başkanı, trafik ekiplerimizin renklerinin değiştirilmesi için talimat verdi. Renklerimizi değiştirmek zorunda kaldık. Trafik renkleri içinde lacivert, kırmızı turuncu ve florans sarısı var. Bunlar ulusal trafik renkleri. Yapılan değerlendirme sonrası turuncu seçildi. Bütün araçlarımız bu renge boyandı? dedi.

PKK terör örgütü de 9 Mart 2006'da gerçekleştirilen ve 2 kişinin ölümü 19 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının yanlış hedefe yöneldiğini belirterek Vanlılardan özür dilemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber