Taksim-Kabataş arası 29 Haziran'dan itibaren 110 saniye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2006 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim-4. Levent Metro Hattı'nı Kabataş'ta deniz ve raylı sisteme bağlayacak olan Taksim-Kabataş Füniküler Sistem, 29 Haziran'da devreye girecek.

Alınan bilgiye göre, Kabataş İDO İskelesi önünde yapılacak törenle hizmete alınacak sistem sayesinde Taksim-Kabataş arası 110 saniyeye inecek.

Taksim-4. Levent Metro Hattı'nı Kabataş'ta deniz ve raylı sisteme bağlayan Taksim-Kabataş Füniküler Sistemi, İstiklal Caddesi ile Karaköy arasında 131 yıl önce hizmete giren tarihi tünelin ardından İstanbul ve Türkiye'deki ikinci füniküler sistem olma özelliğini taşıyor.

Test sürüşü Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen füniküler sistem hizmete alındığında, İstanbul Metrosu'nu (Taksim-4. Levent Metrosu) kullanan yolcular istasyon dışına çıkmadan füniküler sisteme aktarma yapabilecek. Ayrıca deniz yolu veya tramvay ile Kabataş'a gelen yolcular, buradan Taksim'e, Taksim'den de metro ağı ile Ayazağa veya Otogar ile Atatürk Havalimanı istikametine ulaşabilecek.

Taksim ve Kabataş olmak üzere 2 istasyondan oluşan sistemde, karşılıklı olarak halatlarla hareket eden 375 kişi kapasiteli çift vagonlu 2 araç yer alıyor.

Sistemin hizmete girmesiyle 544 metrelik tünelde 3 dakika sıklıkla saatte tek yönde 7 bin 500 kişi taşınacak. Yolculuk sadece 110 saniye sürecek.

Yüzde 22 eğimle inşa edilen Taksim-Kabataş Füniküler sistemi, bu kadar yüksek bir eğimde çalışabilecek en güvenli, yatırım ve bakım açısından en ekonomik sistem olma özelliğini taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber