Milli Eğitim Bakanlığı'ndan YÖK'e by-pass

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün, ilahiyat fakülteleri bünyesindeki ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerini eğitim fakültelerine bağlayan adımına, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) karşılık geldi. MEB, bir genelge yayımlayarak, imam hatip liselerinde meslek dersi veren öğretmenlerin ilköğretimde de derslere girmesinin yolunu açtı.

28 Şubat sürecinde alınan kararla, ilahiyat fakültesi mezunlarının yaptığı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için ayrı bir bölüm açılmıştı. 10 ilahiyat fakültesinde açılan bu bölümlerden mezun olanlar, öğretmenlik yapabiliyordu. Ancak geçtiğimiz ay YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, ilahiyat fakültelerinde öğretmen yetiştirme dönemine son verilerek, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, eğitim fakültelerine bağlandı.

MEB de YÖK'ün bu hamlesine karşılık yeni bir adım attı. MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan '2006 yılı Alan Değişikliği'

başlıklı genelgede, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerinin, ilköğretim okullarında ders verebileceği duyuruldu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber