Dışişleri atama kararnamesi belli oldu: Müsteşar Apakan

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'nda merakla beklenen yaz kararnamesinde en önemli görev değişikliği gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na en kıdemli Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın getirilmesine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in sözlü onay verdi.

Kıbrıs konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın en uzman ismi olarak bilinen Apakan, Burgenstock'da Annan Planı ile ilgili yürütülen çalışmalarda kilit rol oynamıştı.

Türkiye'nin AB sürecinde önüne çıkarılan Kıbrıs sorununun çözümünde halen önemli bir isim olan ve geçen ocak ayında açıklanan 10 maddelik Kıbrıs Eylem Planı'nın hazırlanmasında önemli görevler üstlenen Apakan, daha önce de Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Apakan'a bu önemli grevi devredecek olan şimdiki Müsteşar Ali Tuygan'ın da atanacağı yerin Madrid Büyükelçiliği olduğu öğrenildi. Şimdiki Madrid Büyükelçisi Volkan Vural'ın ise yaş haddinden emekli olması bekleniyor. Apakan'ın yeni görevine sonbaharda başlaması bekleniyor. Otuz kadar büyükelçinin yeni görev yerlerinin belirleneceği kararnamenin, ikinci bölümünün ise önümüzdeki dönemde belli olacağı belirtiliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber