Hadis, fıkıh deyince akla TÜBİTAK gelir!

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), oturum başlıkları 'tefsir, hadis, fıkıh, kelam' olan 1. İslami İlimlerde Terminoloji Konferansı'nı destekleme kararı aldı. Kurum, yapılan eleştirilere "Bu bir devrim" diyerek yanıt verdi.

Yönetim kadrosu AKP hükümetince değiştirilen TÜBİTAK'la ilgili tartışmalar devam ediyor. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un "250 projemizi içeriğine bakmadan biçimsel gerekçelerle reddettiler" diye yakındığı kurum, şimdi de 'bilim yerine dinle uğraşmakla' eleştiriliyor. Eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Pak, 15-16 Haziran'da yapılan 1. İslami İlimlerde Terminoloji Konferansı'na katılacak kurumun misyonundan çok ciddi derecede saptığını söyledi.

TÜBİTAK: Hepsi anabilim dalı

TÜBİTAK İletişim Müdürlüğü'yse dün bir açıklama yaparak, 2000'den bu yana TÜBİTAK'ın sosyal ve beşeri bilimler projelerini de desteklemeye başladığını belirtti. Açıklamada, "2005'ten önce sadece 'müspet bilim' insanlarına sunulan yurtiçi ve yurtdışı destekleri sosyal bilim insanlarına da açıldı. Bu, ülkemiz için devrim niteliğinde bir değişimdir" denildi. TÜBİTAK'a ulaşan bilimsel toplantı destek taleplerinin, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) Yürütme Komitesi'nce değerlendirildiği belirtilen açıklamada, bu komitede Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Dr. İlhan Tekeli, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir'in yer aldığı belirtildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber