İşte İDO'nun iptal edilen seferleri
Marmara'da fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

Marmara'da şiddetli rüzgar sebebiyle deniz ulaşımı aksıyor. İDO'dan yapılan açıklamada bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
İptal edilen seferler ve saatleri şöyle:
07:00 Esenköy - Çınarcık - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07:30 Armutlu - Armutlu TK -Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü
08:00 Bostancı - Yenikapı - Avşa Deniz Otobüsü08:30 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü
09:00 Avsa - Marmara / Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
09:45 Bostanci - Yenikapı / Marmara - Avşa Deniz Otobüsü
11:00 Bostanci - Yenikapı / Marmara - Avşa Deniz Otobüsü
BUDO'nun saat 08:30 ile 13:00 arasındaki dış hat seferleri de hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
İSTANBULLULAR BU 5 GÜNE DİKKAT!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul 5 gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgarın, hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine, saatte 30-70 kilometre hıza ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.
Rüzgarın, Marmara'da dün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 kilometre/saat, akşam saatlerinden itibaren 60-70 kilometre/saat fırtına şeklinde esmesinin beklendiği, fırtınanın 2 Eylül'de akşam saatlerinde etkisinin azalacağının öngörüldüğü bildirildi.
Açıklamada, "Rüzgarın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5 metre arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor" denildi.
AJANSLAR