Sözleşmeli öğretmenlere yaz tatilinde maaş ve ek ders ücreti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığında sözleşmeli olarak çalıştırılacak öğretmenlere ek ders ücreti ve öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek, sözleşmeli öğretmenlerde 40 saati doldurma şartı aranmayacak.

''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'' ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 6 Haziran 1978 tarihinde yürürlüğe konulan ''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar''ın üçüncü maddesinin üçüncü fıkrasına, ''Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşmeli olarak çalıştırılacak öğretmenlere ek ders ücreti ve her öğretim yılı başında verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği'' ibaresi eklendi.

Aynı esasların yedinci maddesinin birinci fıkrasına da ''Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşme ile çalıştırılacak öğretmenlerde 40 saat şartı aranmaz'' hükmü konuldu.

Sözleşme ile çalıştırılacak öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılacaklar. Hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber