Kocaeli Valisi de dinlenmiş

Paralel yapının, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın telefonlarını suç örgütü mensubu Kıvanç Araz takma adıyla dinlediği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli Valisi de dinlenmiş

Nazif KARAMAN

Kocaeli'nde üst düzey yasadışı dinleme skandalı patlak verdi. İlde yaklaşık 4 yıldır görev yapan Vali Ercan Topaca'nın paralel yapı tarafından yasadışı şekilde dinlendiği ortaya çıktı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı bilgilere göre skandal, Kocaeli ilinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından emniyet bünyesinde yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin soruşturma sırasında ortaya çıktı. Mülkiye müfettişleri önceki dönemlere ait dinleme kararları ve emniyet verilerini inceledikleri sırada Vali Ercan Topaca'nın telefonun dinlendiğini tespit etti.

SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ GİBİ GÖSTERDİLER

Yapılan araştırmada Vali Topaca'nın telefonunun 26 Ağustos 2011-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Kıvanç Araz takma adı ile dinlendiği belirlendi. Özel yetkili mahkemeden alınan dinleme kararının gerekçesi ise organize suç örgütü üyesi olmak... İlde şok etkisine sebep olan olay sebebiyle bazı isimler ifadeye çağırıldı. Vali Topaca'nın da yasadışı dinleme sebebiyle şikayetçi olacağı da kaydedildi. Halen aynı ilde görev yapan Ercan Topca, 11 Mayıs 2010'da Kocaeli Valiliği'ne atanmıştı. Sözde Selam soruşturması bahanesiyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, başbakanlık danışmanları, gazeteciler, iş adamları ve sivil toplum liderlerinden oluşan 2280 kişinin dinlendiği ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Filistin ve HAMAS liderleri ile yaptıkları görüşmeleri kayda alan şüpheli polislerden bir bölümü "devlet güvenliği açısından önem arz eden, gizli kalması gereken ve askeri casusluk suçunu oluşturan dinleme verileriyle ilgili içeriklerde imzalarının bulunduğu ve delilleri karartma şüpheleri olduğu" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber