TBMM'nin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl olduğu gibi bu yasama yılında da tatile girilmesine sayılı günler kala çıkarılması gereken birçok yasa gündemde birikti. Bu hafta Genel Kurul'un 4 gün çalışacak olması da öncelikli olarak çıkarılması gereken 14 yasa ve 9.Kalkınma Planı düşünüldüğünde çalışmaların 1 Temmuz ve sonrasına da sarkacağı izlenimi veriyor.

Milletvekilleri uzun ve yorucu bir yasama yılını bitirerek tatile girmek için geriye sayıma başlasa da Anavatan Partisinin geçen hafta başlattığı etkin muhalefet hesapları bozdu. 9 milyon YTL'lik Hazine yardımını mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen alamayan ANAVATAN'lılar gece 02.30'lara kadar süren geçen haftaki çalışmalarda, her madde söz alarak, önerge vererek, karar yeter sayısı isteyerek, oyunun rengini belli etmek için konuşarak sonuçta saati bir madde kabul edilebilmesini sağladı. Bu hafta ANAVATAN'ın aynı tempoyu tutturması halinde öncelikle çıkması gereken 14 yasa ve 9.Kalkınma Planının Meclis'ten geçmesi haftalar sürebilir.

Bu nedenle, program tamamlanamadığı takdirde çalışmaların 1 temmuz'a sarkacağı yönünde AKP Grubunun yaptığı uyarının pratiğe geçerek, 1 temmuz 2006 günü sabaha kadar çalışılması veya takvimin daha da uzatılması mümkün görünüyor.

HANGİ YASALAR BEKLİYOR?

CHP ile anlaşan AKP'nin üst sıralara çektiği ve geçen hafta bitmesi planlanmasına karşın çıkartılamayan tasarı ve tekliflerle birlikte Gündemin üst sıralarında bulunan tasarı ve teklifler görüşülecekleri günlere göre listesi şöyle:

"-Geçen haftadan kalanlar: DPT Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa'da Değişik Tasarısı, Mortgage Yasa Tasarısı, Sağlık Bakanlığının tutulu 8 bin kadrosunun serbest bırakılmasına ilişkin tasarı, Orman Mühendisliği Orman Emdüstri Mühendisliği Hakkında Yasa Tasarısı, Bütçe Yasasında yer alan bazı hükümlerin ilgili yasalara aktarılması (yarım kaldı), Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK'de değişik tasarısı.

-27 Haziran 2006, Salı: TSK unsurlarının Kongo Demokratik Cumhuriyetine gönderilmesine yönelik tezkere, karayolları trafik yasasında değişiklik tasarısı, Ateşli Silahlar Yasasında değişiklik, Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasada değişiklik.

-28 Haziran 2006, Çarşamba: Kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesi hakkında tasarı, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik tasarısı, hakim ve savcıların özlük haklarını iyileştiren tasarı, Devlet iç borçlanma senetlerinin gelirlerinde yabancılar için stopajı sıfırlayan yasa teklifi.

-29 Haziran 2006, Perşembe: 9. Kalkınma Planı -30 Haziran 2006, Cuma: 9. Kalkınma Planı"

KOMİSYONLAR DA VAR

Öte yandan bugün itibariyle görünen 4 komisyon toplantısı da bu haftanın gündemi arasında bulunuyor. Salı günü, Plan ve Bütçe Komisyonu, TBMM Genel Sekreterliği Teşkilatı Hakkında Yasada değişiklik teklifini inceleyecek. Yine salı günü Sanayi ve Teknoloji Komisyonu, kimyasal silahların üretimi ve denetimiyle ilgili tasarısıyı ele alacak.

Çarşamba günü ise Adalet Komisyonu, temel ceza yasalarında yapılan değişikliklerin 170 yasaya uyarlanmasını içeren yasa tasarısını görüşmeyi sürdürecek.

AB Uyum Komisyonu da Perşembe günü toplanarak, Komisyon Başkanı Yaşar Yakış'ın, komisyonun yetkilerini artırarak adının AB İşleri Komisyonuna dönüştürülmesini içeren yasa teklifini inceleyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber