MEB'e burs yağdı

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası'yla hayırseverlerden eğitim desteği alan Milli Eğitim Bakanlığı'na dış ülkelerden de burs desteği geldi. MEB'e, altı ayda 31 ülkeden burs geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir yandan 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' gibi yardım faaliyetleriyle milli eğitimi güçlendirmeye çalışırken, diğer yandan dış ülkelerden MEB'e burs yağdı. Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2005 sonundan 2006'nın Mayıs ayına kadar 31 değişik ülkeden 270'in üzerinde burs verildi.

Meksika, İtalya, Estonya, Sudan, Beyaz Rusya, Belçika, Danimarka, Pakistan, Hırvatistan, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Çin, Slovenya, Slovakya, Yunanistan, Macaristan, Pakistan, Kore, İsrail, İsviçre, Norveç, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Kuveyt, Tunus, Mısır, Ürdün, Suriye, Hindistan, Hırvatistan ve Polonya, Milli Eğitim Bakanlığı'na burs veren ülkeler olarak sıralandı. Bursların amaçları genellikle kendi dilleri üzerine lisans ve lisansüstüne yönelik olurken, Ortadoğu ülkelerinin çoğunun Arap dili ve edebiyatı üzerine burs vermesi dikkatlerden kaçmadı.

EN ÇOK BURSU RUSYA VERDİ

Rusya Federasyonu 40 adet lisansüstü öğrenciye eğitim ve staj imkanı sağlarken, en çok burs veren ülke olarak da sıralamada birinci oldu. Depremden dolayı yerle bir olan ve yaralarını sarmaya çalışan Pakistan'ın da iki defa, 2 adet araştırma, 10 adet yükseklisans ve 8 adet doktora öğrencisine burs vermesi dikkat çekti. Dönemsel olarak verilen burslar bir yıl boyunca sürerken, burslardan faydalanmak isteyen öğrencilerin en az lisans öğrencisi veya mezunu, dil bursları için de en az üniversitelerinin 3. sınıflarında okumaları şartı arandı.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, yılın ilk altı ayında 31 ülkeden verilen burslar genel anlamda eğitim, konaklama, yeme-içme gibi giderleri karşılandı. İlkeye gidiş-dönüş, yol, vize, sigorta gibi giderler ise eğitimden faydalanmak isteyen öğrencilere ait oldu. Önümüzdeki dönemlerde burslardan faydalanmak isteyen adayların, ülkelerin bulunduğu formları bilgisayarda doldurarak müracaat tarihi dolmadan [email protected] adresine bir örneğini göndermeleri gerekiyor. Formdan alınacak diğer kopya da, istenen belgelerle birlikte verilmesi gerekiyor. Adayların başvuruları kabul edilmesi halinde mülakat tarihinde dosyaları elden veriyorlar.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber