Diyarbakır'da F-16 düştü: Pilotlar kurtuldu

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki 2 pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2014 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da F-16 düştü: Pilotlar kurtuldu

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

Vali vekili Ahmet Günaydın, AA muhabirine, Diyarbakır'da bir F-16 savaş uçağının düştüğünü söyledi. Günaydın, uçağın iniş esnasında motor kısmında meydana gelen bir arıza nedeniyle alev aldığını belirterek, "Bunu fark eden pilot, iniş esnasında otomatik fırlatma sistemini kullanarak atlayarak kurtuldu" dedi.

F-16 savaş uçağının düşüşü nedeniyle askeri ve sivil uçuşların durdurulduğu öğrenildi.

Genelkurmay: Gerekli idari işlem başlatıldı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada da Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığında, 182. Filoya ait bir F-16 uçağının, bugün saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü kaydedildi.

Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulduğu belirtilen açıklamada, "Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Kadın pilotun büyük soğukkanlılığı

Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.

Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR- DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber